Vakar ceļu satiksmes negadījumos cietuši mazi bērni

Attēlam ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija ziņo par negadījumiem uz ceļa, kuros cieta mazi bērni.

Ceturtdien, 1. decembrī, plkst.15:20 Kokneses novadā uz ceļa Koknese-Ērgļi 1961. gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu Volvo V70, izvēlējās nepiemērotu braukšanas ātrumu, kā rezultātā netika galā ar auto vadību un izraisīja sadursmi ar pretī braucošo VW Passat, kuru vadīja 1996.gadā dzimis jaunietis.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas Volvo vadītāja un VW Passat vadītājs un pasažieri: 1997.gadā dzimusi jauniete, 1989.gadā dzimusi sieviete un 2011. gadā dzimusi meitenīte. Visi ar gūtajām traumām nogādāti medicīnas iestādē.

Savukārt vakar plkst.08:29 Amatas novada Drabešu pagastā, uz ceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši 20. kilometrā 1990.gadā dzimusi sieviete, vadot nenoskaidrotu automašīnu, neizvēlējās braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā.Negadījumā cieta auto pasažieris un 2010.gadā dzimis puisītis.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais