Ogres novadam pagaidām lieli plūdi nedraudot

Ogres novadā un tam kaimiņos esošajos novados stāvoklis nav dramatisks un pagaidām lieli plūdi netiek novēroti, aģentūrai LETA pastāstīja Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks un Civilās aizsardzības komisijas darbu koordinators Uģis Ulmanis.

Ulmanis informēja, ka ledus neesot sācis iet Daugavā, bet Ogrē ledus kustība notiekot pa posmiem un dažviet veidojas ledus krāvumi.

Pašvaldības policijas priekšnieks norādīja, ka situācija pašlaik esot kontrolējama un visi plūdu zonas iedzīvotāji esot informēti par to, kas jādara.

Vairākas reizes sanākušas Ogres, Lielvārdes, Ķekavas un Ikšķiles novadu Civilās aizsardzības komisija, kas apzinājušas materiāli tehnisko bāzi krīzes situācijai.

Ulmanis norādīja - ja izveidosies ārkārtas situācija, gatava iesaistīties zemessardze, nepieciešamības gadījumā var tikt arī spridzināts ledus.

"Vispār jau plūdiem nevajadzētu izveidoties. Tomēr, ja ledus neiekustēsies Daugavā, tad ūdens līmenis var celties. Bet mēs esam tam gatavi," sacīja Ulmanis.

LETA jau ziņoja, ka Ogres upē Ogres pilsētā izveidojies 300 metrus garš ledus sastrēgums un ūdens līmenis diennaktī cēlies par 95 centimetriem.

Svarīgākais