Diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils palielinājies gandrīz par metru

Aizvadītās diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils palielinājies par 89 centimetriem un sasniedzis 3,20 metru atzīmi, aģentūru LETA informēja Daugavpils domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls.

Ūdens līmeņa pieaugums saistīts ar nokrišņiem un atkusni. Lai arī ūdens līmeņa pieaugums ir ievērojams, plūdu draudus pilsētai un apdzīvotajām vietām Daugavpils novadā tas pagaidām nerada. Plūdu situāciju Ruskuls raksturoja pagaidām kā normālu.

Hidrometeorologi prognozē, ka ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkaimē palu laikā šogad varētu sasniegt 7-8 metrus. Ledus iešana Daugavā Daugavpils apkaimē varētu sākties laikā no 29.marta līdz 31.aprīlim, bet šādu līmeni ūdens Daugavā varētu sasniegt pēc Lieldienām. Šāds ūdens līmeņa pacēlums, pēc Ruskula domām, var būt gana nopietns gan Daugavpils novadam, gan arī Daugavpilij.

Piedrujas rajonā ūdens līmenis Daugavā pēdējās diennaktī cēlies par 65 centimetriem un pietuvojies divu metru atzīmei. Par aptuveni 40 centimetriem, pārsniedzot četru metru atzīmi, ūdens līmenis paaugstinājies arī Daugavā pie Jēkabpils. Ja Piedrujai par kritisko ūdens līmeni tiek uzskatīti 11 metri, tad Jēkabpilij tie ir tikai 6,3 metri.

Kā samērā mierīgu plūdu situāciju Daugavā pie Jēkabpils raksturoja arī Krustpils novada civilās aizsardzības speciālists Edgars Līcis.

Vietumis Daugavā ledus jau ir atgājis no kastiem, taču tā kustība vēl nav sākusies.

Svarīgākais