Pierobežā aiztur četrus vjetnamiešus un vienu personu pārvietotāju

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Daugavpils novadā pagājušajā nedēļā par robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja četrus Vjetnamas pilsoņus un vienu Lietuvas pilsoni, kurš nodrošināja ārvalstnieku nelikumīgu uzturēšanos Latvijā un mēģināja viņus pārvietot uz Lietuvu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

18.novembra rītā robežsargi Kārsavas novadā konstatēja pēdas, kas liecināja par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Iesaistot papildspēkus un veicot pārkāpēju meklēšanas pasākumus, šīs pašas dienas vakarā Daugavpils novadā netālu no Latvijas-Lietuvas robežas tika apturēta kāda Lietuvas pilsoņa vadīta automašīna. Vīrietis savā automašīnā mēģināja pārvest uz Lietuvu iepriekš nelikumīgi Latvijas-Krievijas valsts robežu šķērsojušos Vjetnamas pilsoņus.

Pret Vjetnamas pilsoņiem sākti kriminālprocesi par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, savukārt pret Lietuvas pilsoni - par apzinātu personu nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā un par personu nelikumīgas pārvietošanas pāri valsts robežai mēģinājumu.

Vjetnamas pilsoņi nogādāti aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā Daugavpilī, savukārt Lietuvas pilsonis ievietots Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Svarīgākais