Desmitiem cilvēku stāv garā rindā, lai pierakstītos pie ārsta

© facrbook.com/ Judīte Vāciete

Vairāki sociālā tīkla facebook lietotāji šodien dalījušies ar attēliem, kuros redzams, ka pie kādas ārstniecības iestādes izveidojušās milzīgas rindas.

Kā izrādās, tad šāda situācija šorīt novērota pie Jelgavas poliklīnikas, kur vairāki desmiti cilvēku stāvējuši garās rindās, lai pierakstītos pie speciālistiem uz nākamo gadu. Viena no attēla autorēm arī norāda, ka šodien pie daudziem speciālistiem pieraksts ir pilns līdz pat februārim.

Lai gan redzams, ka lielākā daļa cilvēku, kuri izvēlējušies stāvēt garās rindās ir pensionāri, izrādās, nemaz tik mierīgi pierakstīties apmeklējumam pie ārsta dažiem nav izdevies. Dažas kundzes stāvot rindā pat pamanījušas pagrūstīties.

Tiesa, komentētāji gan uzsver, ka šoreiz tomēr bijis arī cits risinājums un no garās rindas tiešām varēja izvairīties. Daudzi apmeklējumam pie ārsta pierakstījušies pa telefonu, turklāt tas aizņēmis vien aptuveni 10-15 minūtes.

Jau vēstīts, ka nākamā gada slimnīcu līgumi ar valsti finansiāli nebūs mazāki kā šogad, pēc tikšanās ar Latvijas Slimnīcu biedrību aģentūrai LETA norādīja veselības ministre Anda Čakša.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais