Plūdi Jelgavā pieaug

© Jelgavas Vēstnesis

Jelgavā plūdi vēršas plašumā - applūdusi brauktuve 6.līnijā, bet Pasta salā pie tuneļa ledus, "nākot" krastā, nolauzis koku un saliecis gaismas laternu, par jaunumiem informēja Jelgavas Pašvaldības policijas priekšnieka palīdze sabiedrisko attiecību un juridiskajos jautājumos Sandra Reksce.

Pagaidām neviens iedzīvotājs evakuēties nevēloties. Pašvaldības policija strādājot pastiprinātā režīmā un pārbaudot visus iedzīvotāju ziņojumus par plūdu situācijām.

Jau no rīta Jelgavā bija vairākās vietās applūdušas mājas, uz ceļiem izveidojušies iegruvumi, vairākās mājās plūdu dēļ nācies atslēgt elektrību.

Šodien līdz plkst.15 Lielupes ūdens līmenis bija sasniedzis 262 centimetrus, kas tiek uzskatīts par otrās pakāpes riska plūdiem Jelgavā.

Ūdens līmenis Lielupē pie Jelgavas pils gandrīz jau sasniedzis Pilssalas ielu, kas ir galvenais piebraucamais ceļš pilij.

Pašreiz applūdušas un slēgtas ir vairākas ielas - Būriņu ceļš, Bāra ceļš, Vītolu ceļš, Pogu lauku ceļš aiz Lakstīgalas ielas, Pasta sala, Zanderu ceļš, Sniega iela un tās pieguļošās ielas, Lediņu ceļš, Kārniņu ceļš, Upes iela, 6.līnija, Pils iela, Staļģenes iela, Straumes iela un Romas iela no Gatves ielas. Slēgtajos ielu posmos tiek izvietotas braukšanas aizlieguma zīmes.

Pašlaik plūdu dēļ Jelgavas pilsētā un Jelgavas novadā kopumā elektrība atslēgta 170 klientiem, tostarp dārzkopības biedrībās. Ja ūdens līmenis turpinās celties, elektrības padeve būs jāatslēdz arī 4. līnijā.

Kalnciema ceļa un Slokas ielas caurtekas ir nosprostotas, lai Lielupes palu ūdeņi nenopludinātu pieguļošos rajonus.

Jelgavas iedzīvotājiem plūdu apdraudējuma gadījumā jāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112 vai Jelgavas Pašvaldības policijai pa dežūrtālruni 63028550. Šie dienesti nodrošinās turpmākos glābšanas darbus.

Iedzīvotāju evakuācijas gadījumā pašvaldība jelgavniekiem nodrošinās pagaidu izmitināšanu. Evakuējoties iedzīvotājiem līdzi jāņem dokumenti, nauda, nelieli pārtikas krājumi, nepieciešamais apģērbs un pirmās nepieciešamības priekšmeti.

Plūdu gadījumā glābšanas un seku novēršanas darbus pilsētā un novadā koordinēs apvienotā Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada, Ozolnieku novada Civilās aizsardzības komisija, kuras priekšsēdētājs ir Jelgavas mērs Andris Rāviņš.

Svarīgākais