Šorīt notikušajā avārijā uz Jelgavas šosejas cietuši septiņi cilvēki

Divus gadus vecais puisēns ar gūtajām traumām nogādāts slimnīcā. © F64

Šorīt uz šosejas Rīga-Jelgava notikušajā satiksmes negadījumā cietuši kopumā septiņi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Sietniece skaidroja, ka kāda vīrieša vadītais mikroautobuss "Volkswagen Transporter" piekabē vedis kravu, kas nebija pietiekami nostiprināta un saslīdējusi. Rezultātā vadītājs zaudējis kontroli pār transportlīdzekli un iebraucis pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar automašīnu "Ford Focus".

Pēc sākotnējās informācijas, negadījumā cietuši septiņi cilvēki. Policija vēl strādā notikuma vietā un plašāku informāciju par cietušajiem sola sniegt vēlāk.

"Latvijas Valsts ceļu" kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" teikts, ka satiksmes negadījumā iesaistītas trīs automašīnas, taču Sietniece skaidro, ka, visdrīzāk, avarējuši divi transportlīdzekļi.

Sākotnēji satiksme pirms krustojuma ar Branku ceļu tika bloķēta pilnībā, taču vēlāk daļēji atjaunota transporta plūsma virzienā no Jelgavas uz Rīgu. VP darbinieki regulē satiksmi.

Autovadītāji aicināti izvēlēties apbraucamo ceļu caur Ozolniekiem.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais