Sarežģītā glābšanas operācijā Lielupē izglābti pieci slīkstoši cilvēki

Attēlam ilustratīva nozīme © Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

Sestdien, 5.novembrī, vairāki operatīvie dienesti piedalījās sarežģītā glābšanas operācijā, kurā tika izglābti pieci cilvēki, kuri Lielupē bija nokļuvuši ledainā ūdenī pēc tam, kad bija apgāzusies airu laiva.

Sestdien neilgi pirms pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Lielupē pie ietekas jūrā apgāzusies airu laiva ar vairākiem cilvēkiem tajā. Policisti nekavējoties steidzās uz notikuma vietu, un dažu minūšu laikā jau bija pie nelaimē nokļuvušajiem cilvēkiem.

Pirms RPP darbinieku ierašanās notikuma vietā jau bija paspējuši ierasties Valsts robežsardzes darbinieki, kas arī uzreiz ķērās pie slīcēju glābšanas. Nelaimē nokļuvuši bija pieci cilvēki - četri no tiem bija ūdenī un turējās pie laivas, bet piektais atradās uz laivas korpusa. Viens no inspektoriem - glābējiem no sākuma palīdzēja robežsargiem iecelt viņu laivā vienu no vīriešiem, bet pa to laiku otrs policists RPP laivā iecēla vienu no ūdenī esošajām sievietēm. Mirkli vēlāk abi RPP darbinieki savā laivā iecēla vēl vienu vīrieti.

Kad trīs no nelaimē nonākušajiem atpūtniekiem bija izglābti, notikuma vietā ieradās papildspēki - Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki, kuri ķērās klāt pie atlikušo divu sieviešu glābšanas.

Ņemot vērā to, ka izglābtie cilvēki bija pamatīgi nosaluši un nevarēja skaidri atbildēt uz policistu jautājumiem, RPP laiva devās uz krastu, kur viņus jau gaidīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki, kuri bija izsaukti iepriekš.

Nedaudz vēlāk krastā ieradās arī Valsts policijas un Valsts robežsardzes laivas ar pārējiem cietušajiem. Tāpat notikumā piedalījās arī Ostas policijas darbinieki un vēl viena RPP laiva, kas krastā izvilka airu laivu, kas bija apgāzusies.

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai starp pieciem operatīvajiem dienestiem, izdevās izglābt piecu cilvēku dzīvības. Jāpiebilst, ka ūdens temperatūra tajā dienā bija vien 5 - 6 grādi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.