Par spīti apgrūtinošiem braukšanas apstākļiem, vidējais ātrums ir virs atļautā

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Lai gan uz valsts autoceļiem ir ziemai atbilstoši un vietām apgrūtināti braukšanas apstākļi, autotransporta vidējais braukšanas ātrums uz valsts galvenajiem autoceļiem otrdienas rītā daudzviet pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu 90 km/h. Rādījumi ir fiksēti VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) laika un satiksmes datu stacijās trešdienas, 9.novembra, rītā plkst.8:00.

Vidējais braukšanas ātrums:

A1 Tallinas šoseja 92,1 km/h

A2 Vidzemes šoseja 91,7 km/h

A6 Daugavpils šoseja 98,4 km/h

A7 Bauskas šoseja 96,1 km/h

A8 Jelgavas šoseja 99,2 km/h

A9 Liepājas šoseja 98,8 km/h

A11 Šoseja Liepāja-Rucava 92,5 km/h

A13 Šoseja Rēzekne-Daugavpils 95,7 km/h

P80 Šoseja Tīnūži-Koknese 96,3 km/h

Vidējais braukšanas ātrums tiek mērīts pastāvīgi ar LVC satiksmes datu uzskaites iekārtām. Šie uzskaites punkti ir izvietoti atsevišķos autoceļu posmos, pavisam valstī šādu punktu ir 30.

Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

Aicinām autovadītājus informēt par visiem apgrūtinājumiem uz valsts ceļiem, tai skaitā par apledojumu, zvanot pa diennakts bezmaksas telefonu 80005555, kā arī LVC kontos Twitter un FB. Informācija par braukšanas apstākļiem valsts ceļu tīklā pieejama www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais