Premjers: Trukšņa centieni palikt Jūrmalas mēra amatā ir diezgan nesaprotami

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Jūrmalas mēra Gata Trukšņa pēdējā laika darbības, cenšoties palikt pašvaldības vadītāja krēslā, ir diezgan nesaprotamas, šorīt LNT vērtēja viņa līdzšinējais politiskā spēka biedrs, premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis pievienojās Latvijas Zaļās partijas nostājai, proti, arī viņš uzskatot, ka šis ir bijis tas brīdis, kad Truksnim vajadzējis pastāvēt malā.

Politiķa vērtējumā, Trukšņa darbības ir diezgan nesaprotamas un viņš tās atbalstīt nevarot, jo patiesības noskaidrošanai nemaz tik ilgu nebūtu bijis jāgaida.

Taujāts, kāpēc ZZS nav novērsusi Trukšņa atgriešanos amatā, Kučinskis uzsvēra, ka saites starp partijas centrālo vadību un vietējiem politiķiem esot stipri nosacītas.

Kā ziņots, ar līdzšinējās "Saskaņas centra" (SC) deputātes Karinas Siņkēvičas atbalstu Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā 4.novembrī tika iecelts nesen no šī paša amata atstādinātais Truksnis. Par Trukšņa apstiprināšanu nobalsoja astoņi deputāti, proti, septiņi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un viena SC deputāte.

Pirms dažām nedēļām par Trukšņa atsaukšanu no amata dome lēma pēc tam, kad publiskajā telpā parādījās informācija, ka viņš kopā ar citām personām ir iesaistīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Svarīgākais