Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Līdz ar siltāku laiku būtiski uzlabojas braukšanas apstākļi pa Latvijas ceļiem

Iestājoties siltākam laikam, būtiski uzlabojušies braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Kā informē ceļu uzturētāji "Latvijas valsts ceļi", šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir vien pa Vidzemes šoseju no Virešiem līdz Veclaicenei, kā arī par reģionālajiem ceļiem Alūksnes apkārtnē, kur braukšanu apgrūtina neliels sniegs un apledojums. Tur brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Valsts vietējos autoceļus joprojām klāj piebraukts sniegs un apledojums, uzturēšanas darbu ietvaros tiekot nodrošināta to caurbraucamība un fragmentāra pretslīdes apstrāde, jo uz šiem ceļiem esot neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra prognozē, ka šodien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, bet vietām būs neliels lietus vai slapjš sniegs. Dažviet uz ceļiem var veidoties neliels apledojums. Gaisa temperatūra gaidāma no +3 līdz +8 grādiem.

"Latvijas valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.