Valkā jūlija lietusgāžu radīto postījumu novēršanai piešķir 66 338 eiro

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Valdība šodien atbalstīja 66 338 eiro kompensācijas Valkas novada pašvaldībai saistībā ar jūlija lietusgāžu radītajiem postījumiem.

Kompensācija tika lūgta, jo šogad jūlijā intensīvās lietusgāzes radījušas postījumus Valkas novadā esošajiem ceļiem.

Pašvaldība informē, ka 25.jūlija intensīvo lietusgāžu rezultātā Valkas novada pašvaldības autoceļam Zāģezers-Meiši vairākās vietās tika bojāta ceļa sega un klātne. Šī ceļa otrajā kilometrā pie caurtekas izveidojās liels izskalojums 5050 kvadrātmetru platībā.

Tāpat intensīvu lietusgāžu laikā Valkā tika izskalota Blaumaņa iela, kā rezultātā tika bojāts ielas segums un klātne 70 kvadrātmetru platībā, kā arī astoņus metrus gara caurteka.

Savukārt 3.jūlijā pēc vētras postījumiem Valkas novada Zvārtavas pagasta mežos intensīvu lietusgāžu apstākļos tika izskalota Valkas novada domes valdījumā esošo autoceļu Lielaiskrogs-Valkas ceļš, Ceriņi-Taurīši, Mierkalns-Būdas un Mierkalns-Prauliņi sega un klātne. Šā gada jūlijā un augustā pa šiem autoceļiem notika intensīva satiksme mežizstrādes vajadzībām, jo pa šiem ceļiem tika izvesti mežizstrādē nocirstie un negaisa laikā kritušie koki. Rezultātā pārvietošanās pa minētajiem autoceļiem ir apgrūtināta un satiksmei bīstama.

Kopumā lietusgāžu radīto postījumu novēršanai nepieciešami 94 769 eiro, no kuriem Valkas novada pašvaldība finansēs 30% jeb 28 431 eiro. Savukārt atlikusī summa tiks segta no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Kompensācija Valkas novada pašvaldībai tiks izmaksāta pēc tam, kad tā būs iesniegusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā dokumentus, kas apliecina, ka pašvaldība ir nodrošinājusi ne mazāk kā 30% no nepieciešamā finansējuma.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.