Kokneses novadā ievieš ģimenes asistenta pakalpojumu

© F64

Kokneses novadā tiek ieviests ģimenes asistenta pakalpojums, aģentūru LETA informēja Koknese novada Sociālā dienesta vadītāja Baiba Tālmane.

Ģimenes asistents ir padomdevējs un palīgs ģimenēm un pilngadību sasniegušajiem bērniem bāreņiem, kuri ir nonākuši grūtībās un kuriem trūkst prasmju tās pārvarēt. Ģimenes asistents palīdz apgūt nepieciešamās sociālās prasmes, kas nodrošinātu personas vai ģimenes patstāvīgu un pilnvērtīgu funkcionēšanu, skaidroja Tālmane.

Ģimenes asistenta pakalpojumu ir tiesīga sniegt fiziska persona, kurai ir augstākā izglītība sociālajā darbā, sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas jomā, pedagoģijā vai psiholoģijā, profesionālā vidējā izglītība sociālās vai veselības aprūpes jomā vai augstākā izglītība citā jomā un kurai ir pozitīva pieredze un zināšanas bērnu audzināšanā un mājsaimniecības vadīšanā.

Sociālais dienests aicina interesentus, kas vēlas kļūt par ģimenes asistentiem, pieteikties dienestā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais