Ugunsgrēkos dārza mājiņās Rīgā gājuši bojā divi cilvēki

© f64/ Dmitrijs Suļžics

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji Rīgā dzēsuši ugunsgrēkus dārza mājiņās 30 kvadrātmetru plātībā, kurās gājuši bojā divi cilvēki, kuru vecumu un dzimumu vēl noskaidros Valsts policija, aģentūrai LETA norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha.

VUGD piektdienas vakarā plkst.20 saņēma izsaukumu uz Krustpils ielu Rīgā, kurā dega dārza mājiņas 30 kvadrātmetru platībā. Pēc ugunsgrēku likvidēšanas krāsmatās tika atrastas divas bojā gājušas personas, kuru dzimumu un vecumu vēl skaidros izmeklētāji.

Savukārt platības ziņā lielākais ugunsgrēks aizvadītajā diennaktī bijis Ogrē, kur degusi dzīvojamā māja. Ugunsdzēsēji pēc ierašanās notikuma vietā konstatēja, ka māja deg 120 kvadrātmetru platībā, turklāt aizdegušās arī divas palīgēkas 30 kvadrātmetru platībā, kā arī siltumnīca 20 kvadrātmetru platībā.

Kopumā ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā saņēmuši 50 izsaukumus, no kuriem septiņi bijuši maldinājumi. Ugunsdzēsēji dzēsuši 28 ugunsgrēkus. Astoņi ugunsgrēki fiksēti Rīgā, bet citās lielajās pilsētās un Latvijas novados - attiecīgi 7 un 13.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 63, bet cietuši vēl 229 cilvēki.

Svarīgākais