UZMANĪBU: Uguns izposta ģimenes mājokli; palīdzēsim

© facebook.com/ Monta Prūse

Sociālajā tīklā facebook ievietots lūgums palīdzēt ģimenei, kurai pirms neilga laika nodegusi ģimenes māja Lubānā.

Ieraksta autore Monta raksta: "Naktī uz svētdienu mana drauga Arta ģimenē notika nelaime- nodega ģimenes māja Lubānā. Par laimi, visi ir dzīvi un ugunsgrēkā neviens necieta, taču ir sadegusi pilnīgi visa iedzīve. Vīkšņu gimene vēlas pateikt lielu paldies visiem tiem, kas ir palīdzējuši līdz šim- ugunsdzēsējiem, lubāniešiem, kuri ugunsgrēka brīdī palīdzēja ar apģērbu, puišiem, kas nesavtīgi iesaistījās saimniecības ēkas glābšanā un nosargāja to. Pilnīgi visiem, kas ugunsgrēka brīdī bija klāt un palīdzēja. Kā arī visiem cilvēkiem, kuri palīdzējuši un palīdz līdz šim- ar mājas gruvešu nojaukšanu un utilizēšanu, ar pirmās nepieciešamības mantu sagādāšanu, ar finansiālo atbalstu un pats galvenais- ar labajām domām un vārdiem- ģimenei tas nozīmē ļoti daudz."

Ģimene cenšas ar visu tikt galā paši, lai pēc iespējas ātrāk varētu nostāties uz kājām un atjaunot savas mājas, taču tam ir nepieciešami līdzekļi. Ja kādam ir iespēja palīdzēt ģimenei, lūgums ar viņiem sazināties sociālajā tīklā facebook. Tāpat ģimene būs ļoti pateicīga, ja kāds spēs viņiem šoreiz palīdzēt arī finansiāli. Ziedojumu var veikt uz bankas kontu: LV62HABA0551015335280.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.