ŠOKĒJOŠI: Bauskas dzīvnieku patversme, iespējams, nogalina dzīvniekus

© Ekrānšāviņš, "Bez Tabu"

Raidījums "Bez Tabu" ziņo par iespējamu nežēlīgu rīcību pret dzīvniekiem Bauskas pusē.

Pie raidījuma vērsušies Kalnciema iedzīvotāji, kuri uzskata, ka Bauskas dzīvnieku patversme veic pretlikumīgu kaķu nogalināšanu, jo dzīvnieki no patversmes vairs neatgriežas.

Kalnciemā sākusies kaķu izķeršana, kur tos pēc tam nogādā Bauskas patversmē SIA "Bauskas veterinārais centrs". Aculieciniece "Bez Tabu" stāsta, ka interesējusies patversmē kur kaķi nonāk un, kas ar viņiem notiks. "Viņš [patversmes saimnieks Jānis Bite] man atbildēja, es varu iet nodarboties ar savām lietām, man neesot nekādas darīšanas gar tiem kaķiem," raidījumam stāsta Marika.

Kā skaidro raidījums, likums nosaka patversmēm aktīvi meklēt saimniekus notvertajiem dzīvniekiem. Ja 14 dienu laikā esošie vai jaunie saimnieki neuzrodas, likums ļauj veikt eitanāziju. Šajā gadījumā patversmei nav mājaslapas vai sociālo tīklu, tādēļ vietējiem nav skaidrs, kā notiek saimnieku meklēšana.

Kaut cilvēki vēlas dzīvniekus adoptēt un nodrošināt tiem mājas, patversmes saimnieks neļaujot tos apskatīt un vēlāk izrādās, ka to vairāk nav. Dzīvnieku draugi uzskata, ka patversme nesagaida likumā noteiktās 14 dienas pirms dzīvnieku iemidzināšanas.

Dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" vadītāja Danuta Priede raidījumam saka, ka šai patversmei nav labākā slava: “Visdrīzāk, viņam fiziski kaķu vairs nav. Tās pat nav aizdomas. Diemžēl izķertie dzīvnieki viņam pazūd regulāri!”

Svarīgākais