Siltuma vietā pašvaldība iesaka sievietei pārvākties uz novadu, kur jau pieslēgta apkure

© F64

Laikā, kad aiz loga kļūst ievērojami vēsāks, ir tikai loģiski, ka cilvēki sāk interesēties, kad īsti viņu mājokļiem pieslēgs apkuri. Tomēr kā izrādās, arī šādās reizēs neiztikt bez starpgadījumiem.

Kāda satraukta Pļaviņu novada iedzīvotāja sociālajā tīklā facebook šodien ievietojusi ierakstu, kurā stāsta, ka viņu šokējusi Pļaviņu komunālo pakalpojumu atbilde par to, kad viņas mājoklim beidzot pieslēgs apkuri.

Sieviete raksta: "Šorīt piezvanot uz Pļaviņu novada komunālajiem pakalpojumiem ar jautājumu, kad sāksies apkures sezona, jo dzīvoklī ir +15 grādi, saņemot atbildi "noķēru" pamatīgu šoku. Viņiem neesot pienākums sākt apkures sezonu, citur vispār sāk kurināt tikai decembrī un vispār, jūs, vietalvieši esot jāpaspīdzina un, ja man kas nepatīk, varu pārvākties dzīvot uz Jaunkalsnavu (jo minēju, ka Jaunkalsnavā ir sākta apkure) vai privātmāju un sākt apkures sezonu, kad gribu. Uz jautājumu,kam tad es maksāju rēķinu, ja tā attieksme ir tāda, saņēmu atbildi, ka jau tika minējis, ka varot es izvākties, ja kas mani neapmierina. Vēl pieminēja, ka varu zvanīt uz Bez tabū. Šokā teicu, ka attieksme ir "kapitāla" un pateicos par sarunu."

Portāls nra.lv sazinājās ar Pļaviņu novada Komunālo pakalpojumu valdes locekli Aināru Labzovu, kurš apstiprināja, ka saruna ar konkrēto sievieti tiešām esot notikusi. Atbildīgā persona gan taisnojās, ka saruna esot bijusi korekta, bez aizvainojumiem un izsmiekla. A. Labzovs apgalvoja, ka zvanītājai ticis pieklājīgi paskaidrots, ka apkure tiks pieslēgta ne vēlāk kā pirmdien, turklāt kā izrādās, tas jau esot izdarīts šodien. A. Lazbovs arī apstiprināja - zvanītāja tik tiešām sūkstījusies, ka citviet apkure jau pieslēgta, uz ko viņš esot sacījis, ka sievietei ir iespēja pārcelties dzīvot uz vietu, kur mājokļos jau ir silts.