Ventspils dome papildus iedala 56 719 latus pirmsskolas pedagogu darba samaksai

Ventspils pilsētas dome šodien nolēma iedalīt papildus līdzekļus 56 719 latu apmērā pašvaldības pirmsskolas pedagogu darba samaksai - 9809 latus piecu un sešgadīgu bērnu apmācībā iesaistīto pedagogu darba apmaksai un 46 910 latus visu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, informēja pašvaldībā.

Šogad no valsts budžeta līdzekļiem saņemtā mērķdotācija piecu un sešgadīgu bērnu apmācības pedagogu darba samaksai neļauj pilnīgi apmaksāt šajā apmācībā nodarbināto 57 pirmsskolas izglītības pedagogu darbu. Tādēļ pilsētas dome iedalīja papildus līdzekļus 9809 latu apmērā piecu un sešgadīgu bērnu apmācībā iesaistīto pedagogu darba apmaksai, skaidro pašvaldībā.

No šā gada 1.janvāra būtiski palielināta valsts budžeta mērķdotācija vispārizglītojošo skolu pedagogu atlīdzībai. Pēc Ventspils pašvaldības domām, tas radījis nevienlīdzīgu situāciju pašvaldības pedagogu darba samaksā. Skolās strādājošo skolotāju mēneša darba algas likme pārsniedz 290 latus, turklāt viņiem ir iespēja strādāt savā vai citā izglītības iestādē vairāk par vienu darba slodzi - pat līdz 1,9 slodzēm. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju darba algas likme pašreiz atkarībā no pedagoģiskā stāža ir 245-255 lati un viņu darba specifika reāli neļauj strādāt vairāk par slodzi, uzsver pašvaldībā.

Pilsētas dome, izskatot pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu iesniegumus un izvērtējot pašvaldības budžeta pašreizējās iespējas, nolēma no šā gada 1.marta par 10% paaugstināt visu 215, tajā skaitā arī piecu un sešgadīgu bērnu apmācībā iesaistīto, pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu mēneša darba algas likmi. Šim nolūkam dome iedalījusi 46 910 latus.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."