49% iedzīvotāju kritiski vērtē administratīvi teritoriālo reformu

Aptuveni puse jeb 49% aptaujāto ekonomiski aktīvo Latvijas iedzīvotāju pērn veikto administratīvi teritoriālo reformu Latvijā kopumā vērtē kritiski - 28% aptaujāto veikto reformu vērtē ārkārtīgi slikti un 21% - drīzāk slikti.

Šādus rādītājus atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", šā gada martā veiktais pētījums.

Vidējs vērtējums ir 22% aptaujāto, bet pozitīvi veikto teritoriāli administratīvo reformu vērtē katrs desmitais aptaujātais.

Salīdzinoši lielam skaitam - 19% aptaujāto - nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra "TNS Latvia" veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu "900 sekundes", laikā no 2.marta līdz 4. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais