Ostas 23 – savējo un viesu iecienīta

NEPAEJ GARĀM. Vasarā īpaši jauki ir sēdēt uz terases, jo ostas skati ir vislabākais fons lieliskām pusdienām © Ojārs Lūsis

Pagājis tikai gads, kopš pie tūristu iecienītākās Ventspils apskates vietas – ostmalas promenādes Ostas ielā 23 – atvērta tāda paša nosaukuma kafejnīca, taču jau tagad tā izpelnījusies īpašu vietu pilsētas sabiedriskās ēdināšanas sistēmā. Šeit ik dienu pusdieno gan vietējie cilvēki, gan iegriežas tūristi no visas plašās pasaules.

«Mēs atrodamies lieliskā vietā - Ventas krastā, mums garām peld kuģi un mainīgie mākoņi, un arī mēs cenšamies tiem mainīties līdzi, tomēr joprojām paliekot viena no labākajām restorānu komandām Ventspilī. Ostas 23 veidojam kā dzīvespriecīgu un zaļu salu industriālajā ostas ainavā, kur ikviens Robinsons tiks pabarots,» teikts kafejnīcas mājaslapā.

Vasarā, it īpaši dažādu pilsētas pasākumu laikā, kad pilsētā ir ļoti daudz tūristu, kafejnīca strādā pastiprinātā režīmā, jo zina, ka izsalkums nav labākais sabiedrotais. «Mēs cenšamies, lai visus apkalpotu ātri, bet nezaudējam sev noteiktos kvalitātes standartus - tas attiecas gan uz ēdienu, gan apkalpošanas kultūru,» stāsta saimniece Ela Putjato. Kopumā vienlaikus kafejnīca spēj uzņemt 120 apmeklētāju, kam tiek piedāvāti gan tradicionālie Eiropas virtuves ēdieni, gan arī kas īpašāks - tieši gardēžiem domāts. Mūsdienu aktualitāte ir burgeri, ko iecienījuši gan mazi, gan lieli, tāpēc arī Ostas 23 tie ir tradicionālajā piedāvājumā. «Uzskatām, ka no svaigiem produktiem uz vietas gatavots burgers ir laba izvēle tiem, kuri grib paēst ātri un garšīgi. Tajā pašā laikā piedāvājam arī izsmalcinātākas maltītes - viss tiek gatavots konkrētam klientam no augstas kvalitātes produktiem.»

Visi izsalkušie tiek gaidīti Ostas 23, nu tieši blakus Krišjāņa Valdemāra soliņam.



Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais