Vidzemē atvērs palīdzības māju grūtniecēm un jaunajām māmiņām

Vēl šogad biedrība "Ģimenes šūpulis" plāno atvērt patvēruma māju bez atbalsta palikušām grūtniecēm un jaunajām māmiņām, sniedzot viņām gan mājvietu, gan tik ļoti nepieciešamo profesionālo atbalstu un sirds siltumu.

Patvērums šīm sievietēm tiks veidots "Jaunpaleju" mājās, kas atrodas Beverīnas novada Kauguru pagastā un kuras biedrībai tika uzdāvinātas 2004.gadā. Tur vienlaicīgi varēšot uzturēties sešas sievietes, kurām nebūs cita patvēruma.

Šīs jaunās sievietes mājā varētu palikt no sešiem mēnešiem līdz vienam gadam, lai saņemtu ģimenes siltumu un palīdzību, kā arī iemācītos pieņemt un mīlēt sevi, savu bērniņu, par to gādāt un pašai izdzīvot, apgūstot ikdienai nepieciešamos darbus. Tāpēc pie mājas plānots izveidot ekoloģisko dārzkopību un dažādus daiļamatniecības pulciņus. Pēc tam viņas dotos tālāk uz savlaicīgi atrastu vietu un atbrīvotos vietas atkal nākamajām sievietēm.

Biedrības "Ģimenes šūpulis" vadītāja Rudīte Brūvere stāsta, ka šajos gados par saviem līdzekļiem un pašu spēkiem sakārtota mājas apkārtne, izcirsti koki. Pēc tam turpinājies brīvprātīgo darbs un tika piesaistīti dažādi amatnieki, lai veiktu iekšdarbus, ievilktu elektrību un veiktu citus nepieciešamos darbus. Atjaunošanas, remonta, vides labiekārtošanas darbi veikti par saziedoto naudu, ko nedaudz ziedojuši ārzemnieki, bet vairumā vietējie cilvēki, kā arī par savāktajiem ziedojumiem, rīkojot Labdarības Ziemassvētku tirdziņus un Labdarības dārza svētkus.

Vienlaikus iecerēts mājā organizēt arī kursus, seminārus un atbalsta grupas jauniešiem, jaunajiem vecākiem un vecmātēm, kā arī izveidot dabisku dzemdību prakses vietu.

Biedrība "Ģimenes šūpulis" apvieno cilvēkus, kuri izprot bērna piedzimšanas brīža svētumu un dabiskumu un vēlas dot savu ieguldījumu šīs organizācijas darbā, lai dotu iespēju arvien vairāk cilvēku iegūt informāciju par dabisku grūtniecības un dzemdību norisi, ļaujot ikvienai sievietei un ģimenei apjaust savu iekšējo spēku, īpaši tām jaunajām māmiņām, kas palikušas vienas, bez pajumtes un nepieciešamā atbalsta, skaidro Brūvere.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais