Siguldas novadā atklāj Cerību māju

CERĪBU MĀJA atrodas Siguldas novada Kārklos, kur biedrība Cerību spārni izveidojusi sociālā atbalsta centru © Publicitātes foto: Ginta ZĪVERTE

Siguldas novada Kārklos atklāts sociālā atbalsta centrs Cerību māja, kurā novada iedzīvotāji varēs saņemt divus pakalpojumus – vecākiem ar mazgadīgiem bērniem pēckrīzes periodā un aprūpes un dzīves prasmju apmācībā tiks sniegta sociālā rehabilitācija, bet atelpas brīža pakalpojumu saņems vecāki, kuriem ir bērni, jaunieši vai pieaugušie ar invaliditāti.

Biedrība Cerību spārni Siguldas novadā lietošanā uz desmit gadiem saņēmusi māju, zemi un saimniecības ēkas, kur izveidots sociālā atbalsta centrs Cerību māja. Atbalsta centrs strādās diennakti, un tur vienlaikus būs iespējams uzņemt 16 klientus, Neatkarīgajai pastāstīja Siguldas novada domes speciāliste Ginta Zīverte. Sociālo rehabilitāciju vecākiem ar maziem bērniem ir plānots sniegt laika posmā, kad palīdzība saņemta krīzes centrā, bet ar krīzes centra atzinumu un izvērtējumu vecākiem un bērniem vēl ir nepieciešama sociālā rehabilitācija un ikdienas sadzīves prasmju apgūšana, kā arī atbalsts patstāvīgai dzīvei. Sociālā atbalsta centrs sniegs atbalstu vecākiem, lai mācītu rūpēties par bērniem, apgūtu dzīves prasmes un mācītos veidot un organizēt patstāvīgu dzīvi. Atbalstu plānots sniegt arī gados jaunām māmiņām vai sievietēm, kuras gaida bērniņu un nesaņem tuvinieku atbalstu.

Atelpas brīža pakalpojums piedāvās iespēju cilvēkiem, kuru aprūpē ir bērni, jaunieši vai pieaugušie ar invaliditāti, atstāt savu bērnu vai pieaugušo uz dienu vai ilgāku laiku atbalsta centrā, kur darbinieki nodrošinās šo cilvēku uzraudzību, aprūpi un saturīgi pavadītu laiku ikdienā. Plānots, ka atbalsta centrs sāks darbu 1. augustā. Biedrības Cerību spārni vadība pateicas līdzcilvēkiem, kas iesaistījušies Cerību mājas tapšanā, palīdzot gan finansiāli un materiāli, gan arī ar darbu. Pašlaik Cerību mājai vēl ir nepieciešami aizkari, segas, spilveni un gultas veļa. Biedrība priecāsies par atbalstu un ziedojumiem: biedrība Cerību spārni, reģ. nr. 40008078885, SEB banka, konts: LV69UNLA0050024029419.



Svarīgākais