Ar sirsnību un mīlestību no Gaļas nama

Vairāk informācijas mājaslapā: www.jekabpilsgaļasnams.lv un www.facebook.com/galasnams, pasūtījumus pieņem pa tālruni 25255050, 20014172 © Publicitātes foto

Jau 15 gadus jēkabpiliešus un pilsētas viesus ar pašu pagatavotu pārtiku lutina Gaļas nams. Ilgstoši saglabāt apmeklētāju uzticību ir māksla, ko uzņēmuma darbinieki ir apzinājušies un gadu laikā izkopuši – klientiem ir jāpiedāvā tikai pats labākais, ko spēj radīt konditori, kulināri, pavāri, gaļas meistari un apkalpojošais personāls.

Viena no lielākajām Gaļas nama vērtībām ir konditori, kuru darba diena sākas jau pussešos no rīta. Tādējādi jau agrā rītā pircēji var iegādāties tikko ceptas smalkmaizītes. No ikdienas sortimenta īpašu ievērību izpelnījusies biezpiena plātsmaize Sigulda un Vecrīgas - tās ir tikpat bagātīgas un garšas ziņā izsmalcinātas kā tolaik, kad zāle bija zaļāka un saule spožāka. «Ikdienas sortiments ir tikai maza daļa no tā, ko klientiem piedāvā mūsu fantastiskie konditori. Īpaši lepojamies ar tortēm - gan bērnu ballītēm, gan korporatīvajiem pasākumiem, gan kāzām. Esam tik ļoti izlutinājuši savus pircējus, ka kāzu torte pat tikusi vesta uz Zviedriju, jo tieši tur ieplānots dzīves lielais notikums,» vēsta uzņēmuma vadītāja Juta Lauva. «Ejot līdzi laikam, ir uzsākts sertifikācijas process bioloģisko konditorejas izstrādājumu ražošanai. Plānojam jau šovasar piedāvāt BIO konditoreju.»

Banketu klāj arī uz plosta

Nereti mūsu fantāzijas lidojumu par vietas izvēli svinībām ierobežo praktiskas dabas jautājumi - kā nodrošināt garšīgu maltīti un skaisti klātus galdus jūras krastā vai citā tikpat eksotiskā vietā. Juta smej: «Tā nu gan nav nekāda problēma. Viens no skaistākajiem mūsu apkalpotajiem pasākumiem noritēja uz plosta - bija ugunskurs un gaļas cepšana. Tāpēc, ja vien klientam ir kādas īpašas vēlmes, mēs tās izpildīsim. Pieprasīta vieta svinībām ir arī Gaļas nama otrā stāva zāle, ko varam pārvērst tematikai atbilstošā mājīgā telpā - drīzumā gaidāmas Baltās kāzas - balti būs ne tikai trauki, ziedi un telpu noformējums, bet arī ēdieni. Mūsu banketu servisa vadītājs un šefpavārs spēj radīt brīnišķīgus ēdienus! Nu jau kādu laiku viņš savu talantu var izpaust ne tikai banketos, bet arī restorānā, kas Gaļas nama mazajā zālē tiek atvērts ik ceturtdienu, piektdienu un sestdienu vakaros.»

Pašu žāvēts, vītināts un cepts

Tiem, kuri spēj novērtēt augstvērtīgus gaļas izstrādājumus, Gaļas nama piedāvājums nav svešs, jo reti kur piedāvājumā ir svaiga gaļa, kas nav nedz mērcēta, nedz citādi slapināta. Latvijā audzēta cūkgaļa un no pārbaudītiem sadarbības partneriem iepirkta svaiga gaļa ir veikala ikdienas sortimentā. Tāpat arī desas, žāvējumi un cepeši ir tapuši šeit - ar Gaļas nama meistaru rokām alkšņa malkas kurinātās kūpinātavās. Jāpiemin arī putraimu desas, kas garšo gluži kā pie vecmāmiņas laukos. Pēdējos gados arvien aktīvāka sadarbība norit ar medniekiem, kuri piegādā Latvijas mežos medītos briežus, aļņus, mežacūkas. Šī gaļa tiek pārstrādāta konservos, brīvos no evielām. Īpaša aktualitāte ir vītinātie medījumi - tie top dabiskam vītināšanas procesam pietuvinātos apstākļos, līdz iegūst īstas delikateses cienīgu kondīciju.

Izsalkušajiem ceļotājiem

Sekojot arvien pieaugošajam pieprasījumam, pakāpeniski attīstās arī Gaļas nama sabiedriskās ēdināšanas sektors jeb bistro un picērija. «Mēs vienlaikus varam uzņemt līdz 180 izsalkušo. Lai paātrinātu procesu, piedāvājam ekskursantu grupām laikus (vismaz 24 stundas iepriekš) pieteikt apmeklējumu - visus sagaidīs jau sagatavota maltīte,» mudina Juta.



Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais