Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijas pašvaldību izpilddirektori 5.martā pulcēsies Talsos

5.martā Talsos notiks Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas izbraukuma sēde, kurā piedalīsies ap pussimts Latvijas pašvaldību vadošo darbinieku.

Latvijas pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sēdes notiek reizi mēnesī, bet reizi ceturksnī tiek rīkotas izbraukuma sēdes kādā no pašvaldībām. Šoreiz pienākusi kārta Talsu novadam.

12.00 plānota dalībnieku ierašanās Talsu tautas namā, kur Talsu novada pašvaldības pārstāvji iepazīstinās citu pašvaldību izpilddirektorus ar Talsu novadu, informēs par administrācijas veidošanas procesu Talsu novada pašvaldībā, kā arī stāstīs par iedzīvotāju iesaistīšanu Talsu novada attīstības programmas izstrādē. Talsu novada tūrisma centrs stāstīs par Talsu puses atpūtas un izziņas piedāvājumiem.

Sēdes dalībniekiem plānota viesošanās Talsu 2.vidusskolā un iepazīšanās ar šejienes skolēnu mācību firmu darbu, bet pēc tam SIA "Vika Wood” un SIA "Jaunalko" apskate.

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācija (LPIA) ir brīvprātīga profesionāļu apvienība, kas darbojas kā Latvijas Pašvaldību savienības struktūrvienība. Par LPIA dalībniekiem var kļūt izpilddirektori un viņu vietnieki, kā arī pašvaldību vadītāji, kas pilda izpilddirektoru pienākumus.

2009.gada decembrī par LPIA valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Normunds Tropiņš.