Traģiskā avārijā dzīvību zaudē trīs jaunieši

© Valsts policija

Pirmdien Talsu novada Ģibuļu pagastā ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja trīs jaunieši – divi sešpadsmit gadu veci zēni un 19 gadu veca meitene.

Vakar kļuva zināms, ka bojāgājušie puiši bija jaunie basketbolisti no Ventspils.

Valsts policija ziņo, ka negadījums notika ap pulksten 20.32 ceļa posmā Talsi-Stende-Kuldīga uz asfaltēta ceļa Ģibuļu pagasta teritorijā Talsu novadā. Automašīnu Toyota Yaris vadīja 1997. gadā dzimusi jauniete, automašīna nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Notikuma vietā bojā gājuši divi 2000. gadā dzimuši puiši, bet pati autovadītāja smagā stāvoklī pirmdienas vakarā nogādāta slimnīcā. Diemžēl arī meitene no gūtajām traumām slimnīcā nomira. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Valdmane pastāstīja, ka policijā sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu avārijas iemeslus, izmeklēšanā noskaidros arī to, vai autovadītāja pie stūres nav atradusies alkohola reibumā. Zēni avārijas brīdī bija izmesti no auto, kas varētu liecināt par to, ka viņi nebija piesprādzējušies. Meitenes atbrīvošanai no automašīnas bija palīgā jāizsauc glābēji.

Abi bojāgājušie zēni bija basketbolisti un spēlēja Ventspilī Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā Ventspils Augstskolas rindās. Kristians Pūris spēlēja ar otro numuru un Kristians Šefanovskis ar septīto numuru. Latvijas basketbola kluba Ventspils direktors Ralfs Pleinics sacīja, ka ar abiem zēniem tika saistītas lielas nākotnes cerības, jo abi bija Latvijas U-16 basketbola izlases kandidāti. Viens no zēniem nācis no Kuldīgas (spēlējis Kuldīgas zēnu basketbola komandā), otrs - no Ventspils (spēlējis komandā Spars). Februārī K. Šefanovskis pārstāvēja Latvijas U-16 izlasi pārbaudes turnīrā Turcijā, kur bija viens no komandas līderiem. Abi basketbolisti bija kadetu izlases kandidāti gaidāmajam Eiropas čempionātam. Arī bojāgājusī meitene spēlējusi basketbolu un bija Ventspils basketbola skolas audzēkne.