Kandavas kartodroms atdzīvojas

© F64

Kandavas kartinga trase atsākusi darboties, un šīs nedēļas beigās plānoti pirmie treniņi. Maija beigās gan valsts čempionāta posms, kā bija paredzēts, nenotiks, taču trases īpašnieki ir pilni apņēmības kartodromu šovasar atdzīvināt.

Iedzīvotāju sūdzību un tiesvedības dēļ trase jau divus gadus bija slēgta. Bet nu beidzot sagaidītas pozitīvas izmaiņas, jo Administratīvā rajona tiesa ir lēmusi par labu Kandavas kartodromam un tas var atsākt darbu, Neatkarīgajai pauda SIA Kartodroms pārstāvis Ģirts Ļaudaks. To apliecināja arī Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude. Diemžēl valsts čempionāta posmu maija beigās nācās atcelt, jo atkal tiesā iesniegta jauna sūdzība. Tomēr īpašnieki rokas neesot nolaiduši, un pagājušās nedēļas nogalē veikta sakopšana, trasē palaisti arī karti, lai varētu izmērīt trokšņu līmeni. Jau pērnā gada nogalē uzstādītas sertificētas pastāvīgās trokšņu monitoringa iekārtas ļauj decibelus mērīt 24 stundas visa gada garumā. Tas darīts, lai atbilstoši Ministru kabineta noteikumu normām, kas pieņemtas 2015. gada 22. septembrī, varētu uzraudzīt skaļumu. Šī ir starptautiska prakse, kas nu ieviesta arī Latvijā, uzliekot par pienākumu trasēm novērot, normēt darba laiku un noslodzi.

Noteikumi gan nav maigāki pret trašu īpašniekiem, taču vismaz skaidri pasakot noteikumus, norāda SIA Kartodroms pārstāvis. Pretējā gadījumā līdz šim bijis tā: sacensību karstumā atbrauc Veselības inspekcija, izmēra decibelus - konstatē, ka normas pārsniegtas, un «aizklapē trasi». Tad jau arī brīvdabas koncerta laikā tā varot izdarīt, jo arī tad skaļums nav mazāks.



Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais