Kolkā ceļus tīra jau uz vasaras izdevumu rēķina

Dundagas novadā, tostarp Kolkas pagastā, kur pērnā gada decembrī dažu dienu laikā bija izveidojusies neierasti bieza sniega sega, pašlaik ceļi tiek tīrīti jau uz ceļu uzturēšanai vasarā paredzēto izdevumu rēķina, aģentūru LETA informēja Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs.

Dundagas novads autoceļu uzturēšanai no valsts autoceļu fonda saņems 44 000 latu. Salīdzinot ar situāciju pirms diviem gadiem, kad viens pats Dundagas pagasts autoceļu uzturēšanai saņēma 138 000 latu gadā, 44 000 latu Dundagas un Kolkas pagastiem kopā ir maza naudas summa, smago situāciju skaidro Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs. Tā kā ar valsts autoceļu fonda līdzekļiem ir par maz, pašlaik pašvaldība naudu ceļu uzturēšanai «aizņemas» no pašreizējā budžeta, cerot, ka vasarā izdosies šo naudu atgūt, skaidroja Zumbergs.

Arī pagājušā naktī sniegs visvairāk sasnidzis Liepājā un Kolkā, kur sniega sega palielinājusies par septiņiem centimetriem, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Šorīt Kolkā sniega sega bijusi 52 centimetri.

Kā pastāstīja Pēterhofs, pašlaik ceļi Kolkā ir izbraucami, un situāciju nevar salīdzināt ar pagājušā gada decembrī piedzīvoto, kad aizputināto ceļu dēļ pāris dienas mazo piejūras ciemu iedzīvotāji faktiski bija nošķirti no ārpasaules. Pēc oficiālajiem Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, pagājušā gada 16.-18.decembrī īsā laikā uzsniga 74 centimetrus bieza sniega sega, kas bija lielākais reģistrētais sniega daudzums Kolkā kopš 1925.gada, kad sāka veikt mērījumus, informēja Pēterhofs.

Svarīgākais