Siguldas iedzīvotājus aicina izkārt karogus par godu Dukura izcīnītajai sudraba medaļai

Siguldas iedzīvotāji tiek aicināti izkārt karogus par godu skeletonista Martina Dukura izcīnītajai sudraba medaļai Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics nosūtījis apsveikumu siguldietim Martinam un visai Dukuru ģimenei.

"Mēs lepojamies ar Dukuru ģimenes panākumiem, kuri ar mērķtiecīgu un neatlaidīgu darbu ir cīnījušies par šī augstākā apbalvojuma sportā sasniegšanu. Mēs lepojamies ar skeletonistu Martina un Tomasa augstajiem sasniegumiem, ar viņu tēva - trenera, Siguldas novada domes deputāta Daiņa Dukura ieguldījumu, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Par godu Martina Dukura iegūtajai olimpiskajai sudraba medaļai Siguldā turpinās plīvot Latvijas valsts karogi līdz brīdim, kad mūsu olimpieši atgriezīsieties dzimtajā pilsētā. Siguldieši ir izcīnījuši Latvijai otro sudraba medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs un zīmīgi, ka šīs olimpiskās godalgas ir sagādājuši brāļi - brāļi Šici un brāļi Dukuri," norāda pašvaldības vadītājs.

Viņš aicina visus novadniekus ar lepnumu sagaidīt olimpiešus un kopš šodienas pacelt Latvijas valsts karogus visā Siguldas novadā.

Sagaidot dzimtajā pilsētā Juri un Andri Šicus, Siguldas novada dome un iedzīvotāji svētdien, 21.februārī, plkst.16 organizēs svinīgu sportistu sagaidīšanu Siguldas Svētku laukumā. Svinīgi sagaidīs arī Martina un Tomasa Dukuru atgriešanos dzimtajā Siguldā.

18.februārī Siguldas novada domes priekšsēdētājs izdeva rīkojumu, ka no dienas, kad kāds no Siguldas novada sportistiem saņem kādu no olimpiskajām medaļām, mastos pie pilsētas kultūras nama jāpaceļ desmit Latvijas valsts karogi, kuri plīvos līdz brīdim, kad visi olimpiskie sportisti atgriezīsies dzimtajā pilsētā.

Siguldas novada domes nolikums "Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvu apmēru" paredz finansiālu pašvaldības balvu sportistiem, kuri saņem olimpiskās godalgas.

Kā ziņots, Vankūveras olimpisko spēļu skeletona sacensībās vīriešiem piektdien otro vietu izcīnīja Latvijas sportists Martins Dukurs, uzvarētājam Džonam Montgomerijam četru braucienu summā zaudējot 0,07 sekundes.

Savukārt otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs izcīnīja ceturto vietu.

Iepriekš Vankūveras olimpiskajās spēlēs Latvijai sudraba godalgu bija izcīnījuši kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici.

Svarīgākais