Sagaidot Starptautisko teātra dienu, ik piektdienas vakaru Valkā varēs skatīties teātri

Sagaidot Starptautisko teātra dienu, sākot no 12. marta, ik piektdienas vakaru plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā varēs skatīties dažādas teātra izrādes.

12.martā plkst.19.00 ar Aivara Bankas lugu "Kredīts" viesosies Turnas tautas nama dramatiskais kolektīvs (režisore - Līga Krama). Luga ir ironisks stāsts par kādu ģimeni, kura "treknajos gados" ir uzsākusi ģimenes biznesu, izveidojot viesu namu. Lai lietas ātrāk virzītos uz priekšu, rodas doma ņemt kredītu. Izrādes gaitā tiek apspēlēta problēma, ar ko ir saskāries vairums iedzīvotāju - ņemt kredītu vai nē? Ja jā, tad - cik lielu? Vai spēsim to atdot?

19.martā plkst.19.00 uz Eduarda Vulfa komēdiju "Līnis murdā" aicina Valkas pensionāru kluba "Zelta rudens" dramatiskais kolektīvs (režisore - Līga Krama). Tas ir viencēliens jautrā noskaņā par "dabūšanu un nedabūšanu".

26.martā plkst.19.00 Jērcēnu Dzejas teātris izrādīs muzikālu mistēriju "Nesaprasto cilvēku zemē", kas veidota pēc Mārtiņa Freimaņa dzejas grāmatas "Zālīte truša dvēselei". "Neņemu par pilnu tos, kuri sevi uzbāzīgi deklarē kā māksliniekus, komponistus, dzejniekus un tamlīdzīgi. Ja jau tas tā ir, tad kāpēc vēl īpaši jāuzsver? Nevajag bojāt dzīvi ar pārgudrām lietām! Man ir svarīgi palikt PAŠAM! Esmu brīvības cienītājs. Man nepatīk, ja man uzliek ķepu!" /M.Freimanis/. Dziesmas ar Mārtiņa Freimaņa vārdiem komponējis Aivars Auniņš.

2.aprīlī plkst.19.00 redzēsim Aivara Bankas komēdiju "Barona Bunduļa atgriešanās" Birzuļu tautas nama dramatiskā kolektīva "Mēris" (režisore - Ingrīda Sovere) interpretācijā. Izrādes galvenā doma - muļķība ir nemirstīga.

9.aprīlī plkst.19.00 visi teātra mīļi gaidīti uz J.Ziemeļnieka Strenču Tautas teātra (režisors - Andris Liepiņš) izrādi - Leldes Stumbres lugu "Roze". Izrādi veido pārdomas par tēva māju atgūšanu un galveno varoņu savstarpējām mīlestības attiecībām.

Biļete uz katru izrādi maksās vienu latu.

Pēc kamerzāles renovācijas uz pirmizrādi - Nikolaja Rudkovska lugas pirmiestudējumu Latvijā "Bergmana sievietes", aicinās Valkas pilsētas teātris.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais