Vidzemes Olimpiskais centrs profesionāļiem, amatieriem un interesentiem

PASTAIGA GAISĀ jau pagājušajā gadā pulcēja lielu apmeklētāju skaitu, bet šogad tā tiks papildināta ar jauniem elementiem © Publicitātes foto

Vidzemes Olimpiskais centrs katru gadu nāk klajā ar jaunu piedāvājumu. Pagājušajā gadā tā bija Gaujas Sajūtu parka taka kokos ar nobraucienu pār Gaujas senleju, bet šā gada aktualitāte ir jaunā peldbaseina kompleksa būvniecība. Jaunā baseina kompleksu plānots atklāt 2017. gada vasarā.

Ja kaut ko tiešām ļoti vajadzēja Valmierai un Vidzemei, tad tas ir peldbaseins. Vecajam un līdz šim vienīgajam baseinam pilsētā pērn tika nosvinēti 40 gadi. Interese par peldēšanu, gan kā par aktīvo atpūtu, gan kā augstu sasniegumu sportu, pilsētā ir liela – šeit strādā labi treneri, kuru vadībā ir izaudzis arī Latvijas olimpietis peldēšanā Uvis Kalniņš.

Atlicis gaidīt vien gadu, lai 2017. gada vasarā varētu apmeklēt jauno baseina kompleksu. Vidzemes Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Artis Jansons: «Mūsu galvenais uzdevums jaunajā peldbaseina kompleksā ir audzināt jaunos Vidzemes peldēšanas talantus, kā arī piedāvāt iedzīvotājiem rūpēties par savu veselību, peldot un aktīvi atpūšoties. Atklājot jauno baseinu, rēķināmies ar jau esošo treneru korpusu, kā arī laikus lūkojamies pēc jauniem un spējīgiem treneriem un fizioterapeitiem.»

Jāatzīmē, ka jaunā infrastruktūra tiks izmantota arī pilsētas un apkārtējo novadu bērnu peldētapmācībai. Piemēram, Valmieras pašvaldība pieņēmusi lēmumu, ka pēc baseina nodošanas ekspluatācijā tiks ieviesta obligātā peldētapmācība visiem pilsētas skolu 1. līdz 4. klašu skolēniem.

Jaunajā kompleksā būs peldbaseins ar astoņiem 25 m celiņiem, divi peldētapmācībai piemēroti mazie baseini, kā arī plaša SPA zona ar pirtīm un vannām, sporta medicīnas centrs un konferenču zāle.

Ledus halle profesionāļiem un amatieriem

Vidzemes Olimpiskā centra Elektrum ledus halle ir vienīgā ledus arēna Ziemeļvidzemē, tāpēc noslogojums tai liels. Artis Jansons vēsta, ka hallē trenējas hokejisti no visas Vidzemes, un šeit arī notiek valstī lielākais, reģionālais hokeja čempionāts. Ledus halli iecienījuši arī Rīgas Dinamo hokejisti. Vasarās viņi šeit pulcējas uz pirmo sezonas treniņu nometni. Tāpat ledus hallē vasarās trenējas hokeja komandas un daiļslidotāji no dažādām valstīm, jo sporta kompleksa infrastruktūra un viesnīca ir garants efektīvam treniņu darbam.

Arī ledus hallē tiek domāts par bērniem. Ar pašvaldību atbalstu visiem Valmieras pilsētas un Kocēnu novada 4. klašu audzēkņiem viena stunda nedēļā atvēlēta slidotprasmes apmācībai, bet tiem, kurus interesē hokejs un daiļslidošana, ir iespēja trenēties jau no četru piecu gadu vecuma. Vaicāts par šo sporta veidu pieejamību no finansiālās puses, valdes priekšsēdētājs informē: «Pašvaldība ir ieinteresēta bērnu un jauniešu sportiskajās aktivitātēs, tāpēc daļēji sedz ledus uzturēšanas izmaksas, vecāku līdzmaksājums hokeja treniņiem ir 15 eiro mēnesī. Tādējādi jauno valmieriešu vēlmi spēlēt hokeju un slidot neierobežo ekonomiskie aspekti.» Valmieras bērnu sporta skolas paspārnē darbojas arī licencēta daiļslidošanas mācību programma.

Gaujas Sajūtu parkam jauni izaicinājumi

Arī Gaujas Sajūtu parkā, kas atrodas Gaujas krastā pie J. Daliņa stadiona un ir veidots kā vieta, kur ar fiziskām aktivitātēm dabā var nodarboties ikkatrs, šogad atkal būs jaunumi. «Pagājušajā gadā papildus baskāju takai, kura darbojas jau trīs gadus, un skriešanas trasēm atvērām pastaigu taku kokos ar trošu braucieniem pāri Gaujai, kas neprasa labu fizisko sagatavotību, bet tikai nedaudz drosmes, un to var izmantot arī mazi bērni un seniori. Šajā sezonā apmeklētājus gaidīs rekonstruētā baskāju taka ar 15 jauniem šķēršļiem un vides objektiem. Arī taka kokos tiks papildināta arī jauniem posmiem un kļūs garāka par aptuveni 100 metriem.» Jāpiebilst, ka taka kokos vienīgā Latvijā ir aprīkota ar visaugstākā līmeņa, Šveicē ražotām drošības sistēmām, kuras nepieļauj apmeklētāju drošības stiprinājumu sistēmu patvaļīgu atvienošanu, atrodoties augstumā. Maija sākumā ir paredzēti grandiozi Sajūtu parka vasaras sezonas atklāšanas svētki!



Svarīgākais