Bezmaksas 500 kilovatstundu elektrības norēķinu kartes var saņemt visi trūcīgie

Bezmaksas 500 kilovatstundu elektrības norēķinu kartes pašvaldību sociālajos dienestos var saņemt ne tikai garantētā minimālā ienākuma pabalsta saņēmēji un trūcīgās ģimenes ar bērniem, bet ikviens iedzīvotājs, kam piešķirts trūcīgā statuss un kas ir "Latvenergo" klients, informēja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

Lai saņemtu elektroenerģijas norēķinu karti, uz pašvaldības sociālo dienestu līdzi jāņem izziņa par trūcīgā iedzīvotāja statusu, personu apliecinošs dokuments, savs "Latvenergo" klienta līguma numurs, kas redzams uz elektrības maksājuma kvīts. Tiek ieteikts līdzi ņemt arī pēdējo apmaksāto elektroenerģijas kvīti, kā arī vienu tukšu kvīti nākamajam maksājumam.

Sociālais darbinieks, izsniedzot karti, piereģistrēs informāciju par kartes saņēmēju un viņam dāvāto karti un nodos to AS "Latvenergo", kas attiecinās 500 kilovatstundu maksājumu uz katru konkrēto klientu.

Latvijas Pašvaldību savienība aicina visus trūcīgos iedzīvotājus elektrības norēķinu kartes pašvaldību sociālajos dienestos saņemt līdz 31.martam.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais