14 lielākajās dzelzceļa stacijās izvietos jaunus informācijas monitorus

AS "Pasažieru vilciens" sācis realizēt projektu, kas paredz informācijas monitoru izvietošanu 14 lielākajās dzelzceļa stacijās, izņemot Rīgu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Informācijas monitoros pasažieri varēs redzēt, cik ilgs laiks atlicis līdz vilciena atiešanai, attiecīgi - pienākšanai, un arī nākamo vilcienu atiešanas laiku.

"Šis projekts tika sākts pagājušajā gadā, lai uzlabotu pasažieru informētību. Patlaban ekrāni izvietoti trīs stacijās - Jelgavas, Ogres un Zasulauka," skaidro uzņēmumā.

Mēneša laikā informācijas monitors tiks izvietots arī Torņkalna stacijā, bet tālākajos plānos paredzēts šos tablo izvietot arī lielākajās stacijās Jūrmalas virzienā līdz pat Slokai.

Ekrānu iegāde uzņēmumam izmaksājusi 25 000 latu.

"Pasažieru vilciens" ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums. 2008.gada 2.oktobrī starp Latvijas valsti, Satiksmes ministrijas personā un VAS "Latvijas dzelzceļš" tika noslēgts pirkuma līgums, saskaņā ar kuru "Pasažieru vilciens" pāriet valsts īpašumā.

"Pasažieru vilciens" dibināts 2001.gada 2.novembrī saskaņā ar VAS "Latvijas dzelzceļš" restrukturizācijas programmu. "Pasažieru vilciens" tika izveidota līdzšinējo "Latvijas dzelzceļš" struktūrvienību pasažieru pārvadājumu uzņēmuma "Elektrovilciens" un "Dīzeļvilciens" vietā un tādējādi kļuva par pirmo "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmumu.

Svarīgākais