Arī šajā gadā Cesvaines novada domē un tās iestādēs ir sešu stundu darba diena

Janvārī Cesvaines novada domes deputāti domes sēdē atbalstījuši ieceri līdz šā gada 31.martam novada domē un tās iestādēs samazināt darba dienas ilgumu - arī šogad darba diena ir sešas stundas gara jeb 30 stundas nedēļā.

Kā pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Vilnis Špats ("Savam novadam"), saīsinātā darba diena tika ieviesta jau pagājušā gada jūlijā, kad pirmo reizi par 15% tika samazinātas novada pašvaldības darbinieku algas. Vēlāk algas tika samazinātas vēl par 25%. Šajā gadā algas palikušas iepriekšējā gada līmenī.

"Mums nebija tādu prēmiju, ko samazināt, tādēļ toreiz mēs pieņēmām lēmumu līdz gada beigām samazināt gan darba laiku, gan darba algas. Neskatoties uz to, ka darba laiks ir sešas stundas, daļai darbinieku darba apjoms nav samazinājies, tādēļ darba laika izmaiņas viņi nejūt, jo jāizdara tikpat daudz, cik iepriekš," informē Špats. Arī viņš pats saīsināto darba laiku neizjūt, jo kā novada doms priekšsēdētājam viņam ir jāapmeklē dažādi pasākumi.

Nodaļu darbiniekiem piemērots slīdošais darba grafiks, tādēļ vienmēr nodaļā ir kāds, kurš strādā un iedzīvotājus pieņem. Līdz šim sūdzības no iedzīvotājiem par šādu kārtību neesot saņemtas.

Marta beigās situācija tiks vēlreiz izvērtēta. Ja šā gada budžets pildīsies, kā plānots, darba diena varētu tikt pagarināta līdz septiņām stundām dienā, līdz ar to palielinātos arī darbinieku algas.

Atalgojums pašvaldībā šajā gadā tiks pārskatīts arī tāpēc, ka līdz šā gada 31.martam Ministru kabinetam ir jāiesniedz Saeimā likumprojekts par amatpersonu mēnešalgu, kas attieksies arī uz pašvaldībām. Špats gan vērtē, ka Cesvaines pašvaldībā atalgojums ir diezgan mazs, salīdzinot ar kaimiņu novadiem.