Apgrūtināta braukšana visā Latvijā, izņemot Latgali

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, biznesa portālu "Nozare.lv" informē Satiksmes informācijas centrs (SIC).

Brauktuves ir sniegotas un tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Valsts autoceļu uzturēšanu šorīt nodrošināja 115 AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības. Valsts centrālajā reģionā strādā 47 ziemas dienesta automašīnas, no tām 27 uztur Rīgas reģionā atrodošos valsts autoceļus. Kurzemē valsts autoceļus tīra un apstrādā ar pretslīdes materiālu 38 ziemas dienesta tehnikas vienības, Vidzemē - 30 ziemas dienesta automašīnas.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, uzturēšanas darbu gaitā tiek nodrošināta to caurbraucamība un fragmentāra pretslīdes apstrāde, jo uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem, informē SIC.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka šodien un arī naktī turpināsies ilgstoša snigšana. Sniega segas pieaugums gan naktī, gan dienā gaidāms 6-8 cm.

Svarīgākais