Ludzā it kā nolaupītais bērns ir sveiks un vesels

© facebook.com

Ludzā mātei it kā nolaupītais septiņus mēnešus vecais bērns atradies sveiks un vesels pie sava tēva Rīgā, patlaban viņš atrodas normālos dzīves apstākļos un briesmas viņam nedraud.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē, sakarā ar bērna pazušanu Ludzas policijas iecirknī no mātes tika saņemts iesniegums. Policija par notikušo informēja arī Ludzas novada bāriņtiesu, kas sazinājās ar saviem kolēģiem Rīgā.

Tā kā minētā ģimene jau bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā, noteikt bērna atrašanās vietu tai nebija problēmu. Pārbaudes gaitā konstatēts, ka bērns atrodas prasībām atbilstošos dzīves apstākļos un briesmas viņam nedraud.

Tā kā nevienam no vecākiem nav atņemtas bērna aprūpes tiesības, viņš var uzturēties kā pie tēva, tā arī pie mātes. Tēva un mātes strīds par bērna uzturēšanās vietu būs jāizvērtē bāriņtiesai.

Informācija par septiņus mēnešus vecā Teimura pazušanu sākotnēji parādījās sociālajā tīklā "Facebook".

Teimura tante Jekaterina Cunska radušos situāciju komentēja šādi: "Es īsti nezinu, ko rakstīt... Tas ir manas māsas bērns. Zinu, ka viņi jau sen strīdas. Sākumā visi dzīvoja Rīgā, bet viņš ļoti bieži sita viņus, tāpēc mana māsa aizbēga uz Ludzu pie vecmāmiņas. Viņš viņus tur atrada. Bieži atbrauca, strīdējās, sita, draudēja. Katru reizi viņa gāja uz policiju, rakstīja iesniegumu, nesen uzrakstīja iesniegumu bāriņtiesai, lai viņam atņemtu bērna apgādniecības tiesības. Šodien viņš bērnu nozaga, kamēr māsa bija devusies uz bērnudārzu pēc otra bērna. Tas ir viss, ko es zinu."

Svarīgākais