Rozentāle: Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienība kalpos par piemēru citu apvienību veidošanai

Gulbenes un Balvu slimnīcu izveidotā apvienība varēs kalpot par piemēru citu slimnīcu plāniem apvienoties kopīgam darbam, šodien pēc tikšanās ar apvienības priekšsēdētāju Mudīti Jacēviču un valdes locekli Irēnu Sprudzāni secināja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Ministre uzsvēra, ka pragmatiska attieksme pret strukturālajām reformām veselības aprūpē un īstas sadarbības veidošana raksturo Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības izveidi. Līdz ar to, strādājot kopīga mērķa labā, tās nodrošinās kvalitatīvu un pieejamu veselības aprūpi, kā arī kalpo par uzskatāmu piemēru citām slimnīcām.

Ierobežotā veselības aprūpes budžeta dēļ slimnīcu apvienību veidošana ļaus racionāli izmantot ārstēšanai paredzētos finanšu līdzekļus, ļaujot apvienībām sadalīt sniegto pakalpojumu klāstu atbilstoši iestāžu tehnoloģiskajam un ārstu speciālistu nodrošinājumam, tādējādi nodrošinot pacientiem nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus iespējami augstākā kvalitātē, norāda ministre.

25.janvārī slimnīcu apvienība ir reģistrēta komercreģistrā. Patlaban katrā slimnīcā noteikts, kāds ārstniecības profils un izmeklējumi tiek sniegti. Slimnīcās iespējams saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpat var veikt ambulatoros izmeklējumus un ārstēties dienas stacionārā.

Gulbenes un Balvu slimnīcu apvienības veidošana kā pirmā tika pieteikta pērn vasaras vidū, kad valdībā tika pieņemts lēmums par būtisku diennakts neatliekamās palīdzības slimnīcu skaita samazināšanu.

Jau ziņots, ka atbilstoši valdības lēmumam paredzēts no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem novirzīt finansējumu sešu miljonu latu apmērā kā papildu atbalstu slimnīcu apvienībā ietilpstošo ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstībai. Paredzēts, ka katra apvienībā ietilpstošā slimnīca varēs pretendēt uz finansējuma apmēru līdz 500 000 latu.

Svarīgākais