Vāks līdzekļus glābējsilīšu izveidei Latvijas reģionos

Februārī Latvijas Bērnu fonds sadarbībā ar sabiedrisko attiecību kompāniju "Divi gani" rīkos ziedojumu vākšanas kampaņu, lai Latvijas pilsētās izveidotu glābējsilītes, kāda patlaban ir tikai Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā.

Kampaņas laikā tiks izvietotas vairāk nekā 70 ziedojumu kastītes lielveikalos un citās publiskās vietās, turklāt ziedot varēs arī Latvijas Bērnu fonda kontā.

Projekta attīstībā ir plānots izveidot vismaz vienu vietu bērna dzīvībai katrā Latvijas reģionā, taču pagaidām vēl nav izvērtēts, kurās pilsētās būs glābējsilīte.

Latvijā pirmā glābējsilīte jeb vieta, kur ievietot jaundzimušo, ko sieviete pati nevēlas audzināt, tika uzstādīta pērn 8.septembrī Bērnu slimnīcas klusajā teritorijā. Tomēr projekta autori nedomā, ka sievietes no citiem Latvijas reģioniem brauks uz Rīgu, tāpēc radusies ideja pasargāt bērnu dzīvības arī citās Latvijas vietās.

Latvijas Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš stāsta, ka jau 20 gadus Latvijas Bērnu fonds sniedz atbalstu grūtā brīdī tiem, kam rūpes nepieciešamas visvairāk.

Bērnu fonds jau kopš paša sākuma ir atbalstījis glābējsilītes ideju, jo tā ir iespēja nenotikt noziegumam un glābt jaundzimušo dzīvības. Ziedojumi papildu šādu vietu izveidei tiks vākti programmas "Bāreņi" laikā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais