KG Group – pieredzējušākais lopbarības ražotājs Baltijā

Piecos KG Latvija veikalos, kas izvietoti visos Latvijas reģionos, piedāvājumā ir gan specializētā lopbarība, gan sausā barība mīļdzīvniekiem un pat zivīm, skaidro Rima Ozoliņa © Ojārs Lūsis

Kauno Grūdai ir lielākais kombinētās lopbarības un premiksu ražotājs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 55 gadu ilgu priekšvēsturi. 2014. gadā uzņēmums ir izveidojis meitaskompāniju KG Latvija, kuras darbības pamatvirziens ir kombinētās lopbarības ražošana un izplatīšana vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tīklā Latvijā.

AB Kauno Grūdai kopā ar AB Vilniaus paukštynas un AB Kaišiadorių paukštynas veido vienu no modernākajām, ekonomiski stiprākajām un lielākajām ražošanas apvienībām Lietuvā – uzņēmumu grupu KG Group. Šobrīd KG Latvija pieder pieci Kauno Grūdai firmas veikali Latvijā – Siguldā, Valmierā, Rēzeknē, Liepājā un Daugavpilī, kuros tiek piedāvāta gan specializētā barība produktīvajiem dzīvniekiem, gan plaša ēdienkarte mājdzīvniekiem – suņiem un kaķiem. Īpašs piedāvājums ir arī makšķerniekiem – zivju ēsma par konkurētspējīgu cenu. Tāpat ik dienu pēc iepriekš zināma saraksta ceļā dodas pieci specializētie pārvietojamie veikali, kas nodrošina produkcijas pieejamību plašam klientu lokam.

KG Latvija kvalitātes vadītāja Rima Ozoliņa vēsta: «Uzņēmumā mēs piedāvājam ne tikai produkciju dažādu sugu dzīvniekiem, bet arī speciālistu konsultācijas, jo precīzas barības devas ir viens no veiksmīga lopkopības biznesa priekšnoteikumiem. Mūsu konsultanti palīdz zemniekiem sastādīt barības devas, ņemot vērā saimniecībā pieejamo barības bāzi, papildinot to ar nepieciešamajiem premiksiem vai kombinēto lopbarību. Tādējādi tiek efektīvi izmantoti esošie resursi un iegūts augstvērtīgs rezultāts.»

Viens no KG piedāvātajiem jaunumiem ir ekstrudētā barība gaļas aitām, kas pilnībā aizvieto nepieciešamību pēc zaļās lopbarības – ganībām. Latvijas aitkopji jau ir pārliecinājušies par šīs barības kvalitāti un ir apmierināti ar sasniegtajiem rezultātiem. Ļoti labi rezultāti tiek sasniegti arī putnkopības nozarē – kā piemērs tam kalpo fakts, ka KGßgrupas uzņēmumos ražoto kombinēto barību putniem un premiksus izmanto lielākajās Lietuvas putnu fabrikās.

Šobrīd Siguldas ražotnē tiek sagatavoti dažādu graudu miltu un sēklu maisījumi, nepievienojot tiem premiksus. Kombinētā lopbarība, kas papildināta ar minerālvielām un premiksiem, Latvijas tirgū tiek piegādāta no Lietuvas ražotnes. Patlaban norit aktīvs darbs, lai nākamgad Siguldā tiktu uzbūvēta jauna lauksaimniecības produktu pārstrādes un lopbarības ražošanas rūpnīca.