Atrod no aprūpes centra aizbēgušos brāļus [papildināta]

Policijas darbinieki šodien ap plkst.17.30 Vidzemes reģionā Trikātā atraduši abus no sociālā aprūpes centra "Skangaļi" pazudušos brāļus - Raiti un Aldi Roņus.

Kā stāstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, abi brāļi tika atrasti un aizturēti pie kāda drauga.

Jau ziņots, ka divi nepilngadīgie brāļi - 1995.gadā dzimušais R.Ronis un 1997.gadā dzimušais A.Ronis -, kuri bija pazuduši no bērnu sociālās aprūpes centra "Skangaļi" Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā, nav tikuši nolaupīti, viņi nav izbraukuši no valsts un atrodas Latvijā. Nu bēgļi tiks nogādāti atpakaļ bērnu sociālās aprūpes centrā "Skangaļi".

Kā aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, brāļi tiks nogādāti atpakaļ bērnu sociālās aprūpes centrā "Skangaļi".

Cēsu policijas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Inga Kovaļevska pastāstīja, ka šādas problēmas - klaiņošana, nedisciplinētība, savas atrašanās vietas slēpšana - raksturīga bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, par kādu var uzskatīt arī šo ģimeni un konkrēto gadījumu. Zēnu tēvs dzīvo Valmierā, bet māte - Itālijā.

Šo bērnu meklēšanas pasākumos policija tērē resursus, sākot jau ar ievērojamu darbinieku skaita iesaistīšanu. Personas, kuras tīši, apzināti slēpjas, izvairās no saskarsmes ar cilvēkiem, īpaši policiju, atrast īsā laika periodā ir sarežģīti.

Kā aģentūrai LETA iepriekš norādīja Rekšņa, informācija par puišu iespējamo nolaupīšanu tiek pārbaudīta kopš vakardienas un policija tam nav guvusi nekādu apstiprinājumu.

Abi brāļi policijas redzeslokā jau nonākuši iepriekš, viņi klaiņojuši regulāri un vienmēr ir atradušies.

Jau ziņots, ka saistībā ar šonakt saņemtu zvanu no kādas personas par divu pusaudžu pazušanu vai nolaupīšanu no kāda bērnunama Cēsīs Valsts robežsardze (VRS) sākusi pastiprināti kontrolēt automašīnas uz valsts ārējām robežām.

Kā aģentūru LETA informēja VRS preses pārstāve Jevgēnija Korne, robežsardzes vadība nolēmusi reaģēt uz šo mīklaino zvanu un devusi rīkojumu veikt papildus pārbaudes automašīnām uz Latvijas ārējām robežām. Par notikušo informēti arī Igaunijas un Lietuvas robežsargi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, Cēsu policijas iecirknī šā gada janvārī ir sāktas bezvēsts pazudušo personu meklēšanas lietas sakarā ar divu nepilngadīgu zēnu, brāļu Raita Roņa, kurš dzimis 1995.gadā, un Alda Roņa, kurš dzimis 1997.gadā, bezvēsts pazušanu no bērnu sociālās aprūpes centra "Skangaļi" Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā.

28.janvārī no Valsts policijas Starptautiskās sadarbības biroja Cēsu iecirknis saņēma informāciju par to, ka abi minētie zēni, iespējams, ir nolaupīti.

Pašlaik Cēsu iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem un starptautiskās sadarbības biroja "Sirene" Latvijas biroju veic minētās informācijas pārbaudi un nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu zēnu atrašanās vietu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.