Veselības atslēdziņa jūrmalniekiem

Jūrmalas Veselības maršrutā fizioterapeite Anna Sproģe rāda vingrojumus koordinācijai, izmantojot turpat kāpās atrodamos čiekurus, un šis uzdevums patīk gan bērniem, gan senioriem © Juris BEIKMANIS

Ģimenēm ar bērniem, senioriem, ikvienam cilvēkam, kurš vēlas pastaigāties un pastaigas laikā izvingrināt ķermeni un arī prātu, jaunais Veselības maršruts Jūrmalā būs tieši laikā.

Jūrmalas veselības nedēļas ietvaros Jūrmalā atklāts jau otrais Veselības maršruts Latvijā. Kopumā Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas organizētās kampaņas Aktīva ik diena! laikā tiks atklāti vēl trīs šādi maršruti – pirmo atklāja Ogrē, un tas, kā stāsta ogrēnieši, jau ir labi apmeklēts, vēl trīs atklās Cēsīs, Tukumā un Varakļānos. Jūrmalā Veselības maršruts sākas 300 metru no Talsu šosejas un Celtnieku ielas krustojuma Jaunķemeru virzienā. Maršruts ved pa jūrmalnieku iecienīto pastaigu vietu Kauguros no Talsu šosejas uz Jaunķemeru pludmali. Visas takas garumā līdz pat jūras malai un atpakaļ ir izvietoti informatīvi stendi ar vingrojumiem – elpošanai, sānu un iegurņa, plecu joslas, kāju muskulatūrai un citi. Katram vecumam norādīts atbilstošs vingrojumu skaits. «Būtu grēks neizmantot šādu iespēju,» Neatkarīgajai saka Jūrmalas seniori, kuri maršrutu izgāja ar vingrojumu kompleksa izveidotāju fizioterapeiti Annu Sproģi. Svarīgi, ka ceļa posmi no līdz informatīvajiem stendiem arī jāpavada vingrojot, bet ne tikai, – jākustina arī smadzenes, jo gājēji saņem uzdevumus izdomāt dažādus vārdus.

Svarīgākais