Liepājas lidostā pabeigti skrejceļa izbūves darbi

VAS Latvijas valsts ceļi ceļu laboratorijas veiktā testa rezultāti parāda, ka jaunizbūvētā skrejceļa līdzenums Liepājas lidostā atbilst visaugstākajām prasībām © no www.liepaja.lv

Liepājas Starptautiskajā lidostā paveikts ievērojams darbu apjoms, lai tuvotos regulāru lidojumu atjaunošanai – izbūvēts jauns skrejceļa segums, nostiprināta lidjosla, atjaunots un paplašināts manevrēšanas ceļa segums, kā arī atjaunotas perona un lidmašīnu stāvvietas.

Lai varētu izpildīt Eiropas Savienības drošības prasības un sertificēt lidostu starptautiskiem lidojumiem, ir paveikts ļoti liels darbu apjoms. Lai īstenotu plānotos darbus, no būvuzņēmēja tas prasījis lielu tehnikas un resursu iesaisti, kā arī lielu darba intensitāti. Būvuzņēmējs SIA Binders ir rekonstruējis skrejceļu tā esošajos izmēros – 2002 metru garumā un 40 metru platumā. Savukārt manevrēšanas ceļš ticis paplašināts no 14 metriem uz 18 metriem.

Lai lidosta varētu sekmīgi funkcionēt un veidoties par starptautiskas nozīmes galamērķi gan tūristiem, gan arī uzņēmējiem, katrai lietai ir būtiska nozīme. Viena no lielākajām, redzamākajām un pasažieriem jūtamākajām vietām būs pats skrejceļš. Uzklātais skrejceļa segums ticis testēts, pārbaudot to ar smagumu, slogojot, kā arī veicot kontrolurbumus, lai pārbaudītu tā kvalitāti. Skrejceļa līdzenuma testu veikusi VAS Latvijas valsts ceļi ceļu laboratorija, un tā rezultāti parāda, ka līdzenums atbilst visaugstākajām prasībām.

Lai veicinātu piekļuvi lidostai, šogad plānots uzsākt arī Liepājas lidostas pievedceļa seguma atjaunošanas darbus.