Ogrē atklāj pirmo veselības maršrutu Latvijā

© Publicitātes foto

Šodien Ogrē tiks atklāts pirmais veselības maršruts Latvijā.

Pirmā veselības maršruta atklāšanā Ogrē aicināts piedalīties ikviens interesents.

Svinīgā daļa plkst. 15:00 notiks veselības maršruta sākuma punktā (Brīvības iela 51, pretī Ogres Evaņģēliski luteriskajai baznīcai). Pēc oficiālajām uzrunām un svinīgās lentas griešanas visiem klātesošajiem būs iespēja pirmajiem iziet veselības maršrutu fizioterapeites vadībā.

Šis ir viens no pieciem maršrutiem, kas izveidots Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra organizētās kampaņas „Aktīva ik diena!’ ietvaros ar mērķi veicināt iedzīvotāju fizisko aktivitāti, piedāvājot vingrojumu kompleksu, ko izstrādājusi fizioterapeite.

Veselības maršrutā ir vingrojumi, ko ieteicams veikt ikvienam cilvēkam katru dienu, lai uzturētu sevi labā formā. Veselības maršrutā ir iespējams stiprināt sirdi, izstaipīt sānus, iemācīties turēt līdzsvaru, uzlabot kustību – balsta sistēmu, kā arī izvingrināt smadzenes. Tas ir labs veids, kā pavadīt laiku ar ģimeni, esot brīvā dabā, svaigā gaisā un labā kompānijā.

Veselības maršruta Ogrē atklāšana piedalīsies arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, veselības ministrs Dr. Guntis Belēvičs un Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma lietu jautājumos Egils Helmanis.

Svarīgākais