Dagdā atrasta marihuānas audzētava, izņemti 1500 stādi

© Valsts policija

Vakar, 20.augustā, Valsts policijas darbinieki Dagdā konstatēja narkotisko vielu saturošo augu audzētavu, kurā kratīšanas rezultātā tika izņemti aptuveni 1500 marihuānas stādu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, veicot operatīvus pasākumus cīņā pret narkotisko un apreibinošu vielu apriti, Krāslavas policijas darbinieki noskaidroja, ka Dagdā, iespējams, notiek aizliegtu augu audzēšana. Informācijas pārbaudei tika sākts kriminālprocess, kura laikā policisti veica kratīšanu kādas privātmājas teritorijā, kurā konstatēja labi ierīkotu aizliegto augu audzētavu.

Kratīšanas rezultātā tika izņemti apmēram 1500 marihuānai līdzīgi augu stādi, daļa no kuriem bija jau novākta, bet daļa vēl auga speciāli ierīkotajās siltumnīcās. Saistībā ar minēto tika aizturētas trīs personas - 1991. un 1972.gadā dzimuši vīrieši un 1994.gadā dzimusi sieviete. Jāpiebilst, ka viens no vīriešiem jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziegumiem.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 256.panta 2.daļas "Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa", par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

.