Svētceļniekiem – arī izstādes un koncerts

© F64

Uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem liela daļa svētceļnieku Aglonā ieradās jau vakar.

Svētku kulminācija būs sestdien, 15. augustā, bet līdz tam svētceļnieki var apmeklēt ceļojošās izstādes, piedalīties grāmatas prezentācijā, klausīties koncertus un pat degustēt medu. 15. augusta svinīgajā Svētajā Misē uzrunu teiks apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pedro Lopess Kintana.

Piektdien, 14. augustā, pulksten 12 bazilikas sakrālajā laukumā notiks svētceļnieku Svētā Mise. Vakara Svēto Misi pulksten 19 vadīs un klātesošos uzrunās Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Tautas krustaceļa lūgšanu šogad vadīs Rēzeknes Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Pēc tā notiks pusnakts Svētā Mise, kuras laikā dziedās suitu sievas un vīri no Alsungas Svētā Miķeļa draudzes, informē Romas katoļu baznīcas (RKB) Informācijas centrs. Piektdien pulksten 15.30 bazilikas kriptā notiks grāmatas Ceļā ar krustu pie Jēzus prezentācija. Grāmata ir izdota, atzīmējot Rīgas Garīgā semināra garīgā tēva Viktora Pentjuša 100 gadu jubileju. Visas svētku dienas bazilikas kriptā būs iespēja apmeklēt divas ceļojošas izstādes, kā arī bazilikas tuvumā izvietotās dažādu kopienu, draudžu un organizāciju teltis. RKB Informācijas centrs vēsta, ka Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudzes un Svētās Ģimenes Mājas teltī dziedās grupas Otra puse solists Normunds Pauniņš. Draudze piedāvās degustēt un iegādāties medu no savas bišu dravas, un ieņēmumi tiks ziedoti Svētās Ģimenes Mājas uzturēšanai Rīgā.

Kā informē VAS Latvijas Valsts ceļi, līdz sestdienas pulksten 18 tiks slēgta tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē: P60 Dagda–Aglona posmā Sloboda–Aglona; P62 Krāslava–Preiļi–Madona posmā no Krāslavas līdz krustojumam ar autoceļu A13 Rēzekne–Daugavpils; V636 Krāslava–Izvalta–Šķeltova–Aglona posmā Šķeltova–Aglona; V745 Jaunaglona–Aglona; V762 Aglona–Višķi. Autovadītājiem ieteikts kā apbraucamos ceļus izmantot P57 Malta–Sloboda; V744 Kastīre–Kategrade–Kameņeca–Kapiņi; V610 Jaunokra–Grāveri.



Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais