Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Selgas audzēkņi apceļo pasauli

© F64

Vasara Bērnu sociālās aprūpes centra Selga bērniem ir aizņemtāka par aizņemtu – jādodas ceļojumos uz tuvākām un tālākām zemēm, jāsporto, jāpiedalās dažādās nometnēs un pasākumos.

Kopumā aprūpes centrā jeb bērnu namā Selga dzīvo 21 bez vecāku gādības palicis bērns vecumā no pusotra līdz divdesmit gadiem. Šobrīd nams ir pavisam kluss, jo 10 bērni jau kopš jūnija beigām uz piecām nedēļām atrodas ASV – ciemos pie savām viesģimenēm. Centra direktore Mārīte Laipniece vēsta: «Pie viesģimenēm uz ASV mūsu bērni dodas trīs dažādu programmu ietvaros. Vasarā uz garāku periodu, bet ap Ziemassvētku laiku īsāku. Tā viņiem ir lieliska iespēja iepazīt pasauli, iemācīties valodu un gūt neatsveramu pieredzi.»

Taču arī tie, kuri nebrauc pie viesģimenēm, nevar sūdzēties par garlaicību, viņi tiek aicināti uz visdažādākajām Latvijā organizētajām nometnēm, bet seši bērni augustā brauks ciemos pie krustvecākiem uz Zviedriju. Direktore skaidro: «Krustvecāku kustība mūsu centrā aktīva ir jau kopš 1997. gada. Pārsvarā komunikācija starp centra audzēkņiem un krustvecākiem robežojas ar savstarpējiem apsveikumiem svētkos un dāvanām, bet vienu reizi gadā bērni tiek aicināti ciemos. Gan mēs, gan krustvecāki ir pārliecināti, ka katram bērnam ir jādot iespēja vismaz reizi paceļot, ieraudzīt pasauli un varbūt satikt tos īstos cilvēkus, kas varēs būt viņu draugi visu turpmāko dzīvi.».