Zemkopības ministrs tiksies ar Balvu un apkaimes novadu lauksaimniekiem

22. janvārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē Balvu novadā un apkaimes novados tiksies ar lauksaimniekiem, kā arī apmeklēs vairākas zemnieku saimniecības.

Zemkopības ministra darba vizīte sāksies pulksten 10.00 Balvu novada Domē, Balvos, Bērzpils ielā 1, kur J.Dūklavs tiksies ar Domes vadību.

Vizītes turpinājumā pulksten 11.00 zemkopības ministrs dosies uz Baltinavas novada saimniecību ''Riekstiņi''. Savukārt pulksten 12.00 J.Dūklavs apmeklēs Viļakas novada zemnieku saimniecību ''Kotiņi''. Abas saimniecības ir vienas no lielākajām saimniecībām reģionā - to platība pārsniedz 1000 hektāru. Saimniecības veiksmīgi apguvušas Eiropas Savienības (ES) finansējumu, nodarbojas ar graudkopību, izmantojot visjaunākās tehnoloģijas.

Savukārt vizītes noslēgumā Balvu pilsētas Kultūras un atpūtas centrā, Brīvības ielā 61 pulksten 13.30 plānota tikšanās ar Balvu, Rugāju, Viļakas un Baltinavas novada zemniekiem, kuri vēlas ar zemkopības ministru pārrunāt aktuālas tēmas lauksaimniecībā, tostarp banku kredītu un ES maksājumu saņemšanas iespējas.

Svarīgākais