AICINA ATSAUKTIES kādreizējos “VTU Valmiera” darbiniekus

50.gadu beigās diezgan populārs bija ATK (“Valmieras autotransporta kantoris Nr.17”, viens no uzņēmuma pirmajiem nosaukumiem) estrādes orķestris un ansamblis © Twitter, @VTUValmiera

SIA “VTU Valmiera” 70.jubilejas gadā aicina atsaukties kādreizējos uzņēmuma darbiniekus, vēsta uzņēmuma ieraksts sociālajā vietnē Twitter.

“Bija reiz gadījums. Manas sievas radi dzīvo tālu – Baltinavā. Mašīna pašam toreiz nebija. Gāju lūgt direktoram, jo ar maziem bērniem autobusā grūti ciemos izbraukt. Kurzemnieks saka: “Kāda problēma, ņem!” Un iedod man savu melno luksus Volgu. Tajos laikos tas nebija pieļaujams, bet viņš tam skatījās pāri. Tas tik bija šoks – Latgalē iegāzties pie radiem ar melno Volgu!” stāsta Jānis Birkavs.

SIA “VTU Valmiera” 70.jubilejas gadā aicina atsaukties kādreizējos uzņēmuma darbiniekus, kuri, līdzīgi kā Jānis, kuram toreizējais direktors Pēteris Kurzemnieks uzticēja Volgu, dalītos atmiņās par uzņēmumā pieredzēto.

Kāds no darbiniekiem, piegādājot pienu, iepazinies ar sievu, cits par autobusa vadītāju kļuvis, ejot tēva un vectēva pēdās. Kāds, pārvadājot celtniecības materiālus, vārda tiešajā nozīmē būvējis Valmieru, vēl kāds spilgti atceras prakses vadītāju Bruni Saulīti, kurš bijis arī lidmašīnas pilots, cits bijis klāt uzņēmuma administrācijas ēkas būvniecībā.

Kādam atmiņā palikusi 1986.gada ziema, kad lielā aukstuma dēļ daži transportlīdzekļi nebija iedarbināmi, bet atlikušie, strādājot maiņās, netika noslāpēti. Spilgts notikums bijis pasažieres dzemdības, kas sākušās Valkas autoostā, bet darbiniekiem veiksmīgi māmiņu izdevies nogādāt līdz slimnīcai. Protams, daudziem atmiņā palicis barikāžu laiks, būšana uzņēmuma komandā, uzrādot labus rezultātus dažādos sporta veidos, dalība Dziesmu un deju svētkos, estrādes ansamblis un vēl daudz un dažādu atmiņu.

SIA “VTU Valmiera” vēsturi aicina papildināt ar stāstiem par interesantiem atgadījumiem, profesionālo darbību, būvniecību, tehniku, sportošanu, dalību pulciņos un pasākumos, kādu sev īpašu notikumu, jo katrs stāsts un katrs darbinieks veido uzņēmumu, palīdzot tam veiksmīgi jau septīto gadu desmitu nodrošināt pasažieru pārvadāšanas pakalpojumu.

Uzņēmums aicina dalīties atmiņās un palīdzēt saglabāt īpašos notikumus. Pieteikšanās gaidīta, zvanot 26443410 vai rakstot uz pr@vtu-valmiera.lv (līdz 1.augustam).

1945.gada 1.decembrī uzņēmums tika oficiāli reģistrēts kā Valmieras autobāze Nr.2. Šogad 1.decembrī tiks sagaidīta SIA “VTU Valmiera” 70.dzimšanas diena.

Svarīgākais