Izvēlas vārdus mazajiem zoodārza lūsēniem

Pagājušajā gadā lūšu mammai piedzima viens mazulis, ko jēkabpilieši nokristīja par Hercogu, bet šogad vārdi jādod jau trim lūsēniem – divām meitenēm un puikam. Svinīgās kristības notiks 18. jūnijā © Publicitātes foto

Kopš pagājušā gada pavasara, kad Rīgas zooloģiskajā dārzā lūšu mammai piedzima puika, Jēkabpils pilsētas pašvaldība uzņēmusies krustvecāku pienākumus, jo pilsētas simbols ir lielais kaķis – lūsis. Jēkabpilieši pērn mazajam lūsēnam deva vārdu Hercogs un atbalsta tā augšanu arī finansiāli.

Savukārt zoodārzs pateicībā par Jēkabpils pilsētas ieinteresētību lūšu ģimenes labklājībā šīs pilsētas jaunajai paaudzei piedāvā atlaides ieejas biļetēm zoodārza apmeklējumam.

Šis pavasaris nācis ar jaunu lūšu ģimenes pieaugumu – pasaulē nākuši vēl trīs lūšu mazuļi: divas meitenes un viens puika. Arī šiem lūsēniem krustvecāki būs jēkabpilieši, tāpēc arī vārdus viņiem domā šīs pilsētas iedzīvotāji – līdz trešdienai pašvaldības mājaslapā var nobalsot par piemērotākajiem vārdiem. Kopumā lūšu ģimenes mazuļiem ir saņemti 66 dažādu vārdu ieteikumi. Uzvarētāji, trīs lūsēnu vārdu autori, saņems Jēkabpils pilsētas pašvaldības veicināšanas balvu – suvenīrmonētu ar Jēkabpils ģerboni.

Svinīgais vārda došanas pasākums norisināsies 18. jūnijā Rīgas zoodārzā. Klāt būs arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs un Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.