Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Cena par apakšbikšu žāvēšanu Ogres balkonos – 350 eiro

© F64

Kamēr jau nedaudz vairāk kā mēnesi Rīgas pašvaldība atteikusies no noteikumiem, kas regulējusi veļas žāvēšanu balkonos, tikmēr Ogrē sodi par veļas žāvēšanu savā daudzdzīvokļu mājas balkonā ir visai drakoniski.

Izrādās, Ogrē jau kopš 2010. gada stājušies spēkā pašvaldības pieņemtie noteikumi, kuri noska,ka veļa  jāžāvē tā, lai garām gājējiem tā nebūtu redzama.

Sods par šādu rīcību var sasniegt pat 350 eiro, tomēr Ogres domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Nikolajs Sapožņikovs gan norāda – šāds lēmums pieņems bez lielām diskusijām, turklāt pēc pašu iedzīvotāju iniciatīvas.

„Šie noteikumi domāti tam, lai uzlabotu pilsētas vizuālo tēlu un iedzīvotāji paši man zvana un sūdzas, ka kāds šo veļu tā ir izkarinājis. Man, piemēram, pastaigājoties pa pilsētu patīk redzēt sakārotu vidi,” stāsta N. Sapožņikovs, turklāt arī uzsver – šie noteikumi stājušies spēkā jau piecus gadus un šajā laikā, par spīti pārkāpumiem, neviens veļas žāvētājs nav ticis sodīts.

Arī  Ogres iedzīvotāja Mairita teic, ka viņa ar šiem noteikumiem ir apmierināta. „Man nepatīk skatīties un svešu cilvēku balkonā izkarināto apakšveļu. Tas bojā visu skatu un prieku pārvietoties pa pilsētas ielām. Arī es dzīvoju dzīvoklī, turklāt man ir mazs bērns, tādēļ ir daudz netīrās veļas, tomēr es kaut kā tieku galā un izžāvēju to savā mājvietā. Kādēļ tā nevarētu rīkoties vairāk cilvēku?” retoriski jautā Mairita.