Pils aptieka kā vienmēr pionieros

© F64

Šobrīd ar nosaukumu Pils aptieka ir atvērtas jau sešas struktūrvienības – no tām četras Jelgavā un divas Rīgā.

Tradicionāli Pils aptieka ir pirmā, kas Latvijas aptieku sistēmā ievieš jaunāko – tā bija pirmā Latvijā, kas uzsāka darbu kā privāta biznesa struktūra, pionieris tā ir arī bezmaksas asinsspiediena mērīšanas iespēju piedāvāšanā aptiekā, Pils aptieka ir pirmā, kas Latvijā uzsāka medikamentu un citu veselības produktu tirgošanu interneta vidē, un pirmā ieviesa pašapkalpošanās stendus. Tajā pašā laikā tā ir viena no retajām aptiekām Latvijā, kur vēl arvien tiek izgatavotas zāles pēc ārsta sastādītas receptes. Vairāk stāsta aptiekas īpašniece Dina Kurzemniece.

– Pils aptieka ar katru gadu nāk klajā ar kādu jaunumu, kas kalpo jūsu klientiem. Ar ko esat papildinājuši savu darbību pēdējā gada laikā?

– Zināmā mērā kā jaunums ir paplašinātais vietējo veselības veicināšanas produktu un medikamentu ražotāju sortiments mūsu aptieku tīklā. Faktiski esam noslēguši līgumus ar visiem šo preču ražotājiem, jo uzskatām, ka mums kā vietējam tirgotājam ir jāatbalsta Latvijas uzņēmēju darbība. No vienas puses, mūsu misija ir kalpot par starpnieku starp ražotāju un patērētāju, no otras puses, nodrošinām iespēju patērētājam iegādāties Latvijas ražojumus par izdevīgām cenām.

– Nu diezin vai Latvijā ir tik plašs preču klāsts, kas spētu nodrošināt visu cilvēku vajadzības.

– Protams, nē, aptiekas preču un medikamentu tirgus ir nemitīgā pārmaiņu procesā, tāpēc mēs rūpīgi sekojam līdzi visam, kas šajā jomā ir aktuāls pasaulē, un arī savās aptiekās piedāvājam pasaulē aktuālus produktus.

– Manuprāt, pieminēšanas vērts ir fakts, ka Pils aptiekā vēl arvien tiek izgatavotas zāles pēc ārsta sastādītas receptes. Vai ir vēl mums tik spējīgi farmaceiti, kas to prot?

– Mēs lepojamies, ka pie mums strādā ļoti zinoši farmaceiti, bet izgatavojamo zāļu jomā mēs neiztiktu bez ilggadējās farmaceites Svetas, kura prot izgatavot visas zāļu formas.

Pils aptieka pieņem pasūtījumus arī homeopātisko zāļu izgatavošanai, kas tiek sagatavotas vienīgajā Latvijas homeopātiskajā aptiekā Rīgā. Esam kā tilts starp klientu un homeopātisko aptieku, lai cilvēkam nebūtu jābrauc uz Rīgu, bet zāles viņš varētu saņemt tepat Jelgavā.

Trešā joma, ko gribu atzīmēt pasūtījumu sakarā, ir Latvijā nereģistrēto medikamentu pasūtīšana no ārzemēm. Ja ārsts ir izrakstījis retas zāles, kas nav iekļautas Latvijas zāļu reģistrā, mēs tās varam pasūtīt.

– Mūsdienu pasaule arvien vairāk pārceļas uz evidi. Cik apmeklēta ir Pils aptiekas interneta aptieka?

– Ja runājam par apmeklējumu, tad tas tiešām ir ļoti liels – vidēji dienā interneta aptiekā pēc informācijas vēršas 2500 līdz 2700 cilvēku. Turklāt tie ir ne tikai Latvijas cilvēki, bet arī ārzemnieki. Laikam tas tamdēļ, ka interneta aptiekā izvietotā informācija ir ļoti plaša – tā aptver ne tikai cenu, bet gan pilnu medikamentu un citu aptiekas preču aprakstu. Pirkumu gan ir daudz mazāk, taču es to skaidroju ar salīdzinoši ērto aptieku pieejamību. Vispirms cilvēks iepazīstas ar sortimentu internetā un izvēlas sev vajadzīgo un tad atnāk un iegādājas.

Ļoti lielu uzmanību pievēršam piegāžu drošumam – kurjers pasūtījumu nodod tieši rokās pasūtītājam, kas ir drošāk nekā novietot sūtījumu pasta stacijās. Tāpat svarīgi, lai veselības precēm tiktu nodrošināts atbilstošs temperatūras režīms, ko nevar garantēt pasta staciju glabātavās.

Interneta aptiekas ietvaros iespējams saņemt arī farmaceita konsultāciju sev izdevīgā veidā: pa telefonu, epastā vai skype.

– Pils aptiekas ir Jelgavas uzņēmums. Vai atbalstīsiet pilsētu tās lielajos svētkos?

– Protams, mēs taču esam jelgavnieki. Kā vienu no dāvanām pilsētniekiem var nosaukt mūsu sociālo kampaņu, kuras ietvaros maijā Pils aptiekā bez maksas var noteikt kaulu blīvumu. Dalību ņemsim arī pašos svētkos – ar savu ekokosmētikas piedāvājumu sestdien iznāksim ārā no Zaļās aptiekas, kas atrodas Lielās ielas malā, tādējādi apliecinot savu patriotismu un dāvājot jelgavniekiem nebijušas atlaides mūsu eko precēm.